- Reklama -

Jordie Benn opouští svého bratra a stěhuje se do Montrealu

- Reklama -

Obránce Jordie Benn byl vytrejdován do Montrealu Canadiens výměnou za beka Grega Pateryna a volbu ve čtvrtém kole draftu 2017.
„Je pro mě vzrušující být členem Montrealu a moci obléknout jejich dres. Jde o nový začátek v úžasném městě,“ nechal se slyšet Benn.
Devětadvacetiletý Benn strávil v Dallasu pět sezon po boku svého bratra a kapitána týmu Jamieho.


Bude Vás zajímat: Výměny na poslední chvíli


„Samozřejmě nás spojují rodinné vazby, ale už jsme velcí kluci a víme, co se může stát. Půjdeme svou cestou a budeme nadále hrát. Doufám, že mužstvu pomůžu vyhrát a odehraju za Habs 300 nebo 400 utkání. Jsem dítě, které žije svůj sen. Hrát za Canadiens je vzrušující,“ tvrdí nová posila zadních řad kanadského klubu.
„V osobě Jordieho Benna k nám přichází zkušený bek a hráč, který vyztuží obranu. Je schopen nabídnout nejen kvalitní práci v defenzivě, ale přispět i v ofenzivě. Greg Pateryn odvedl dobrou práci a v Dallasu mu přeji vše nejlepší,“ prohlásil generální manažer Montrealu Mark Bergevin.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Radost z Bennova příchodu má i trenér Claude Julien. „Je to obránce, který může hrát jak nalevo, tak napravo. Blokuje střely a umí dobře zacházet s pukem. Měl jsem možnost mluvit s trenérem Dallasu Lindym Ruffem a hodně se mu zamlouval. Překonal jeho očekávání a o Jordiem si myslel hodně dobrého, takže jsme moc rádi, že za nás bude hrát.“
Podrobnosti okolo trejdu popisuje generální manažer Stars Jim Nill. „V pondělí se mi ozval Montreal. Pozorovali náš tým. Sešel jsem se s celým vedením, byl to velmi důležitý krok. Promluvila do toho řada faktorů a podle nás jsme učinili nejlepší možný krok, jak náš klub posunout dopředu. Přejeme Jordiemu to nejlepší a doufáme, že pomůže Habs vyhrát Stanley Cup.“
Jordie Benn si v aktuálním ročníku připsal v 58 duelech 15 bodů (2+13). Jeho tříletá smlouva, jenž z platového stropu ročně ukrajuje 1,1 milionu dolarů, vyprší v létě 2019.
Na druhé straně Greg Pateryn nastoupil v současné sezoně do 24 utkání, v nichž zaznamenal gól a pět asistencí. Šestadvacetiletý bek hraje v NHL čtvrtým rokem, ale jeho maximem v jedné sezoně je 38 zápasů. Paterynův dvouletý kontrakt, který mu ročně vynese 800 tisíc dolarů, potrvá do příštího roku.
Montreal hlásí příchod nové posily, obránce Jordieho Benna

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -