- Reklama -

Josi a Fisher navštívili dvouletého chlapce trpícího rakovinou

- Reklama -

Dvouletý Trip Phinney z Murfreesboro, městečka nedaleko Nashvillu, přivítal v pátek nečekanou návštěvu. Podívat se na něj přišli Roman Josi a Mike Fisher, hokejisté místních Predators, kteří letos poprvé ve své klubové historii postoupili do finále Stanley Cup. Fotografka z Nashvillu Stephanie Mullowney poslala Josimu vzkaz s prosbou, ať se zastaví, pokud mu vyjde čas.
„Vím, že to bylo hodně odvážná prosba, když hrají o Stanley Cup,“ přiznala fotografka. K jejímu úžasu Josi zareagoval pozitivně a rodinu nemocného chlapce překvapil se spoluhráčem, kterého vzal s sebou. Všem přinesli hromadu klubových materiálů Preds, samozřejmě s podpisy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tripova matka přiznala, že chlapec si Predátory oblíbil, a když se na ně dívá v televizi, nazývá je „svými přáteli“. Celá rodina začala Nashvillu fandit, navštívila už čtyři zápasy. Vstupenky dostala přes nadační fond na podporu boje s rakovinou, který založil brankář Pekka Rinne.
„Byl to absolutně ohromující a úžasné, že si dva z našich oblíbených hokejistů udělali ve svém nabitém kalendáři čas a přišli navštívit svého nejmenšího fanouška,“ řekla Tripova matka. „Každý den se strachujeme o to, jak si Trip povede a jaká ho čeká budoucnost.“
„Když se objevili, bylo to malé světlo v té velké dlouhotrvající temnotě. Můžeme říct, že byl v době jejich návštěvy trochu jiný, snad šťastnější, snad byl víc sám sebou. Bylo ohromné, že byl na chvilku normálním batoletem,“ potěšilo matku nemocného chlapce.


Fotografka, která celou schůzku iniciovala, také neměla na růžích ustláno. Její dcera Hannah Grace se narodila s Downovým syndromem, krátce po jejím narození se navíc obě s matkou staly bezdomovkyněmi, nezbývalo jim než žít nějakou dobu na hotelu. Její tehdejší zaměstnavatel Scott Sievertson si povšiml Stephaniina fotografického talentu a přemluvil jí, ať si pořídí pořádný fotoaparát a začne víc fotit.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


Začala s focením dětí, které potřebují pomoc. Všimla si Josiho velkorysého přístupu k nemocným, když fotila pro nadaci, která pomáhá dětem s Downovým syndromem, kam se nachomýtl i švýcarský obránce z řad Predators.
„Bylo skutečným požehnáním sledovat, jak tihle dva kluci pomohli rozzářit Tripa a jeho rodinu,“ radovala se Stephanie Mullowney.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -