- Reklama -

Jsem opravdu naštvaný, říká k promarněné olympijské příležitosti McDavid

- Reklama -

Už delší dobu víme, že hokejisté NHL se příštích olympijských her v Koreji nezúčastní. Když Kanadský hokejový svaz nedávno jmenoval stavitele národního mužstva, kteří ihned dali najevo, jak začnou hledat vhodně adepty pro národní dres po Evropě a v nižších severoamerických soutěžích, zřejmě zhasla i ta poslední naděje největších optimistů, že by se snad ještě mohlo něco změnit.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rozladění jsou fanoušci i hokejisté. Vadí to i těm mladším, kteří mají pořád dost času, jednou si národní pod pěti kruhy ještě zahrát. Mezi ty, kteří vyjádřili lítost, se zařadil také nejlepší hráč uplynulé sezóny NHL Connor McDavid, který přišel možná o jedinou příležitost zahrát si na olympiádě za Kanadu se Sidneym Crosbym.
Je to další hřebík do rakve vztahů mezi ligou a hráčskou asociací, tvrdí odborníci. Hokejisté NHL samozřejmě budou těžko chápat, proč je jim účast na olympijských hrách zapovězena a místo nich ji naopak dostanou výkonnostně mnohem horší borci z celého světa.
„Jsem opravdu naštvaný,“ řekl Connor McDavid.
Hokejisté si váží zlatých medailí z olympijských her skoro stejně jako vyhraného Stanley Cupu.
„Chcete být schopný reprezentovat svou zemi na nejvyšší úrovni a olympiáda je určitě tou nejvyšší možnou úrovní,“ pokračuje McDavid. „Když víte, že se vám to další čtyři roky nepovede, zraňuje vás to.“
Další šanci nepřijde dřív než za čtyři roky. „I kdyby to za ty čtyři roky vyšlo, je to frustrující,“ podotýká lídr Edmontonu.
Právě spojení McDavida a Crosbyho v jednom týmu by bylo pro obra hráče ale hlavně fanoušky něco unikátního. Sidovi bude v srpnu už třicet let a nejspíš začne zpomalovat. V době konání další olympiády mu bude 34 let a nikdo neví, jak na tom bude výkonnostně nebo zdravotně.
„Byla by to výjimečná skupina, na něčem takovém se chcete podílet,“ mrzí McDavida.
Kapitánovi Oilers je sice teprve dvacet let, takže se může dočkat ještě několika šancí, to je ale hudba hodně vzdálené budoucnosti. „Je to zarmucující, ale nic s tím nenaděláme,“ dodává k promarněné příležitost v Pchjongjangu McDavid.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -