- Reklama -

Jsem otevřený jakémukoli řešení, říká ke svému místu v sestavě Hossa

- Reklama -

Na konci sezóny ho to mrzelo. Marián Hossa odehrál v minulém ročníku jen 64 utkání, v nichž nasbíral pouze 33 bodů (13+20). To je nejmíň od nováčkovské sezóny v NHL, v ročníku 1998-99 nasbíral 30 bodů (15+15). Nešlo ale jen o celkově nízký výsledek, Hossa hlavně nestihl pokořit pětistovku vstřelených branek. Zůstal na čísle 499.
V létě smutek přebolel, těší se, že milník zdolá hned zkraje příští sezóny. „Abych byl upřímný, v létě jsme na to skoro nemyslel,“ řekl na shromáždění Blackhawks v Hotelu Hilton. „Teď, když to zmiňujete, mohu říct, že mám před sebou celou sezónu a doufám, že ten pětistý gól dám raději dříve než později. Nedělám si s tím velkou hlavu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V sedmatřiceti letech ho mohou někteří lidé začít považovat za hráče do starého železa. Určitě chce dokázat opak. V létě se věnuje tréninku a odpočinku tak, aby v příštím ročníku nastřílel pokud možno víc gólů než těch loňských třináct.
„Určitě jsem jich mohl loni dát víc, vždyť jsem měl hodně šancí, ale puk prostě často neprošel za čáru,“ lamentoval slovenský forvard. „Rozhodně cítím, že těch gólů mohlo být víc než třináct. Nechci na to ale zbytečně myslet. Budu hrát svou hru a ono to přijde.“
Hossa může také pomalu měnit svou roli. Z produktivního hráče se pomalu víc a víc stávat odborník na defenzivu, kde se může snáz prosadit i ve vyšším věku.
„V sestavě bude víc možností, protože někteří chlapi zůstali, jiní přišli,“ říká Hossa, že jeho role zůstává otevřená. „Je těžké o tom spekulovat. Jsem otevřený jakémukoli řešení. Trenér Joel Quenneville a jeho štáb má určitě hodně nápadů. Kdekoli budu hrát, tam budu šťastný,“ slibuje rodák ze Staré Ľubovni.

Trenér Blackhawks už s Hossou experimentoval na konci minulé sezóny. „Zkoušel jsem ho s Marcusem Krügerem a něco na tom bylo,“ řekl k nové kombinaci Quenneville. „Neříkám, že to bude zahajovací složení pro příští sezónu, ale uvidíme. Možná zkusím Hossu jinde.“
„Pořád ho vidím jako produktivního hráče… Ať už hraje proti nejlepším hráčům soupeře a dá 13 nebo svých obvyklých 20 branek, vždycky ale nabízí skvělou hru bez puku,“ vyzdvihl hlavní přednost slovenského hokejisty trenér Chicaga.
Hossa, který s Chicagem oslavil tři Stanley Cupy během šesti let, je neodmyslitelnou součástí vítězné dynastie Hawks a rád by jí ještě nějakou dobu zůstal. „Zatím se pořád cítím silný. Cítím, že bruslení je stále v pořádku. Žádný problém. Na 37 let je mi dobře.“
Na otázku, zda se cítí ještě aspoň na tři sezóny, odpověděl kladně. „Věřím tomu. Rád bych se zdravotně vrátil do sezóny 2014-15, kdy jsem odehrál všech 82 zápasů. Těším se, že to tuhle sezónu to zase vyjde, ale to si nikdy předem nespočítáte. Jdu prostě rok od roku,“ věří ve svou budoucnost u Blackhawks Hossa.
Foto: Sarah A. / flickr.com

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -