- Reklama -

Jsem připraven na významnější roli a velká očekávání, říká Mitch Marner

- Reklama -

Od chvíle, kdy hráči Washingtonu vyprovodili Maple Leafs z prvního kola play-off, uplynuly už více než čtyři měsíce a všichni s napětím očekávají, co mimořádně zábavný tým Toronta předvede v následujícím ročníku. Po úspěšné sezóně, kdy se mladému týmu povedlo postoupit do bojů o Stanley Cup a v nich notně potrápit favorizované Capitals, budou letos očekávání hodně vysoká.
„Každý mi říká, kolik výher od nás očekává tento rok a podobné věci, což je fakt legrační. My se chceme jako tým připravit co nejlépe, stejně jako loni. Máme dobrou partu, věříme jeden druhému, víme, že se můžeme spolehnout na chlapa, co sedí vedle nás. Když to přeneseme do sezóny a budeme hrát tak, jak jsme schopni, budeme lepší než loni,“ věří Mitch Marner, jeden z nejlepších nováčků loňské sezóny.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Loni Leafs kdekoho překvapili, když s devíti nováčky v sestavě zaznamenali čtyřicet výher a nasbírali celkem 95 bodů. Po většinu roku jim drželo zdraví a vyhýbaly se jim delší krize. Kouč Babcock s nimi zkrátka odvedl dobrou práci a mladí „studenti“ mu naslouchali.
Pokud jde o Marnera, samotný Babcock několikrát přiznal, že si před začátkem loňského přípravného kempu nebyl vůbec jist, zda se udrží v týmu. Mladík ale nenechal nikoho na pochybách, že si místo „nahoře“ zaslouží. Čtyřka draftu z roku 2015 nakonec zakončila sezónu s jednašedesáti body za 19 branek a 42 asistencí.
„Nyní se budu snažit, abych dostal ještě významnější roli. Každé střídání chci odehrát tak, jako by mělo být moje poslední. Chci tomuto týmu výrazně přispět, a to nejen ofenzivně, ale taky v obraně. Chci, aby se na mne mohli spoluhráči spolehnout, chci být na ledě, když je potřeba vyrovnat nebo udržet vedení,“ říká rodák z Markhamu v provincii Ontario.
Embed from Getty Images
„Všechno to začíná v obranném pásmu. Tahle část hry pro mne byla vždy důležitá a já se v tom vždycky chci zlepšit,“ plánuje dvacetiletý útočník, který nedostával příliš prostoru v oslabení. I to by se mohlo změnit. Přesto se zdá logické, že hráči jako Matthews a Marner jsou nasazováni zejména při vyrovnaném počtu hráčů na ledě, případně do přesilovek. On však chce být na ledě častěji v klíčových situacích, kdy se zápas láme.
V létě podřídil všechno tomu, aby se na novou sezónu důkladně připravil. „Často dělám v tréninku věci, které by jiní ani nezkusili. Dělám divné věci, které mi ale nakonec pomohou. Pracuji na rovnováze, snažím se zrychlit bruslení, zejména první kroky, chci být lepší v držení puku atd.,“ popisuje.
Za uplynulý rok se toho hodně změnilo. Leafs už nejsou týmem, který má před sebou nadějnou budoucnost. Naopak, jsou týmem, od kterého se už letos bude čekat velký výsledek. Po tom, co předvedli loni, by bylo zklamáním, kdyby vůbec nepostoupili do play-off. Se samotným postupem by se však nespokojili. Už se nedívají jen do budoucnosti, zajímá je současnost. Podpis zkušeného Patricka Marleaua naznačuje, že Leafs hodlají uspět teď.
„Loni nikdo nevěděl, jak se nám bude dařit, a my jsme všechny překvapili. Letos už ale žádným překvapením nebudeme. Očekáváme, že každý zápas bude těžký, všechny týmy se na nás budou chtít vytáhnout. Musíme na to být připraveni,“ uvědomuje si Marner.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -