- Reklama -

Jsme mladí kluci, ale sebevědomí máme, říká před Světovým pohárem McDavid

- Reklama -

Jednou z ozdob nadcházejícího Světového poháru by mohl být i výběr Severní Ameriky do 23 let. Mladíci se předhánějí v prohlášeních, že se na turnaj těší a nemíní dát nikomu nic zadarmo. Naposledy se přidal Aaron Ekblad, který řekl, že soupeři udělají chybu, pokud nebudou brát mladý kanadsko-americký výběr vážně.
„V našem týmu je hodně rychlosti a talentu,“ věří obránce Floridy. „Hodně bude záležet, jak si sedneme s trenérem Toddem McLellanem a jeho trenérským štábem. Myslím, že budeme v pohodě.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Výběr do 23 let čekají ve skupině týmy Finska, Ruska a Švédska. Ve výběru talentovaných hráčů nebudou chybět obránce Shayne Gostisbehere, brankář Matt Murray, centři Connor McDavid (na snímku) a Jack Eichel nebo čerstvá jednička draftu Auston Matthews.
„Je to vzrušující,“ přidal se McDavid. „Je tam hodně mladých, rychlých a šikovných hráčů. Myslím, že máme schopnost překvapit jakýkoli tým.“
Zahrát si na Světovém poháru bude pro některé mladé hráče příležitost zahrát si proti svým stejně starým ligovým soupeřům. McDavid třeba vítá možnost zahrát si s Matthewsem. Oba se utkali jako soupeři na mistrovství světa juniorů 2015 a mistrovství světa dospělých 2016.
„Opravdu o něm moc nevím,“ řekl na adresu o rok mladšího Američana McDavid. „Krom toho, že šel na draftu jako první a byla kolem něj velká reklama. Hrál jsem proti němu dvakrát, je to velmi dobrý tvůrce hry. Myslím, že se mu v lize povede dobře.“
Pokud jde o přípravu, McDavid nic významného neměnil. „Prostě trénuji na sezónu. Samozřejmě World Cup začíná trochu dřív, ale když jsem hrával za juniory, sezóna tam taky začínala dřív. Takže je to pro mě začátek jako v juniorech. Nic důležitého se nezměnilo, prostě se připravuji na další ročník.“
Loni skončil Connor McDavid třetí v hlasování o nejlepšího nováčka, přestože odehrál jen 45 utkání. Skoro o polovinu sezóny ho připravila zlomená klíční kost. S bodovým průměrem 1,07 bodů na utkání byl v lize třetí nejlepší. Lepé skončili jen Patrick Kane (1,29) a Jamie Benn (1,09).
Odhadovat možnosti svého výběru na World Cupu nechce. „To je ve hvězdách,“ pokrčil rameny. „Ještě jsme se ani jednou nesešli. Nicméně co jsem mluvil s některými kluky, tak máme sebevědomí. Na druhé straně všichni víme, že jsme mladí kluci a nikdo od nás nebude moc očekávat. Uvidíme, jak to půjde, ale všichni se těšíme,“ uzavírá McDavid.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -