- Reklama -

Jsme optimisté, těší se na novou sezónu kapitán Calgary Mark Giordano

- Reklama -

Řada nových tváří, včetně té na nejdůležitějším trenérském místě, kam nastoupí Glen Gulutzan, dává kapitánovi Calgary Marku Giordanovi naději, že jeho tým vstoupí do příští sezóny s novou jiskrou. Flames měli předloni výbornou sezónu, zakončenou druhým kolem play off, loni ovšem opět upadli do podprůměru a zůstali za očekáváním.
„Myslím, že kdekoli jsem dřív byl a přišel nový trenérský štáb nebo aspoň nový trenér, vždycky se našli chlapi, kteří to brali jako nový začátek,“ řekl v pátek Giordano. „Jsou tam hráči, kteří se budou chtít před novýma očima ukázat. V mých očích to dodává energii…“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Pro všechny z nás to bude nový začátek. A ano, kdykoli přijde nový trenér, nebo přijdou noví hráči, je kolem toho pozdvižení. Doufejme, že tu energii přeneseme i do sezóny,“ přeje si dvaatřicetiletý bek.
Gulutzan byl angažován 17. července jako náhrada za Boba Hartleyho, jenž vyhrál v roce 2015 Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra sezóny. Jeho následovník má za sebou dvě sezóny trénování v Dallasu Stars s bilancí 64 výher, 57 proher a 9 porážek po prodloužení.
„Potkal jsem Gulutzana několikrát, bavil jsem se s ním i dnes, skvělá konverzace,“ řekl Giordano. „Měl spoustu nápadů. Byl skvělý, už jen když jsme se několikrát bavili během léta. Bylo to jen pozitivní.“

Nový kouč je jedním z hlavních důvodů kapitánova optimismu. Nový brankář je další. Flames neobnovili spolupráci s žádným ze čtyř loňských gólmanů (Rämo, Hiller, Bäckström, Ortio), kteří se složili na nejhorší průměrnou úspěšnost zákroků v lize – 89,8. Calgary dostalo 257 gólů, což bylo nejvíc v lize, z toho 16 padlo do prázdné brány.
Nyní podepsaly Plameny Briana Elliotta, elitního brankáře St. Louis, k tomu sehnaly Chada Johnsona. Elliott byl loni jedním z nejlepších brankářů ligy, měl skvělý průměr obdržených branek 2,01, byl druhý v úspěšnosti zákroků (92,5). Lepší byl jen Cory Schneider (92,6).
„Není to žádné tajemství. Post brankáře je nejdůležitější věc v lize, určuje to výsledky každého týmu,“ myslí si zadák Calgary. „Ze zkušeností zápasů proti Elliottovi si myslím, že to je jeden z nejpodceňovanějších ligových brankářů. Lidé mu neprojevují takové uznání, jaké si zaslouží. Měl skvělou kariéru. V St. Louis byl loni skvělý. Pohled na jeho čísla je jedna věc, pohled na jeho styl věc druhá. Určitě nám pomůže.“
Calgary také podepsalo čtyřletou smlouvu s Troy Brouwerem. „Je to velký chlap s velkým respektem, bude výborným hráčem hodně let. Viděl jsem ho několikrát v play off, vždycky odvedl skvělé výkony. Se všemi posilami, které máme, můžeme být optimističtí, všechno to vypadá pozitivně,“ těší se na příští ročník Giordano.
Foto/photo by: Sarah A.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -