- Reklama -

Jubilea v Pittsburghu: Crosby má 1 200 bodů, Cullen 1 500 zápasů

- Reklama -

Hrdinou zápasu mezi Penguins a Panthers byl nakonec útočník domácích Jake Guentzel, který v prodloužení svým druhým gólem v utkání rozhodl o výhře Tučňáků v poměru 3:2.



Kapitán Sidney Crosby ale nezůstal pozadu a prožil také povedený večer – nasbíral tři body za branku a dvě asistence. Tím prodloužil svou sérii zápasů s alespoň jedním vstřeleným gólem a minimálně dvěma body už na pět duelů. Zároveň zaokrouhlil svůj bodový součet v NHL na 1 200 bodů. Na tuto metu se před ním dostalo jen 47 hráčů a pouze deset z nich na to potřebovalo méně zápasů, než Crosby.
Fanshop týmu„Je to celkem pěkné číslo,“ komentoval to suše Crosby, kterého především těšila výhra. To jeho spoluhráč z útoku Jake Guentzel měl neskrývanou radost. „Je to super pocit, být u těch Sidneyho bodů a milníků. Je to pro mne pocta,“ prohlásil Guentzel, který si sám zasloužil být oslavován.
Crosby se poměrně nenápadně vyšplhal už na čtvrté místo ligového bodování, aktuálně má na kontě 86 bodů (30+56) v 63 zápasech, což činí průměr 1,36 bodu na zápas. Ve statistice účasti na ledě při gólech má hodnotu +24. Kapitán Penguins tak bez jakýchkoli pochybností prožívá jednu z nejlepších sezón své bohaté kariéry, přitom se o něm letos tolik nemluví. V popředí zájmu byli v posledních měsících spíš Kučerov, Kane, MacKinnon, McDavid, Gaudreau, Point či Marner.

- Reklama -


Dalším jubilantem večera byl jednačtyřicetiletý veterán Matt Cullen, pro něhož to byl zápas číslo 1 500. Stal se tak teprve dvacátým hráčem historie, který odkroutil v základní části patnáct set duelů, a teprve druhým rodilým Američanem po Chrisi Cheliosovi.
„Jak stárnete, tyhle věci oceníte mnohem víc. Až budu mít po kariéře, sednu si doma, ohlédnu se zpátky a budu si toho vážit ještě více. Je úžasné, co pro mne klub udělal, miluju to tady,“ rozplýval se útočník, jehož kariéra se pomalu chýlí ke konci.
Pro Pens se jednalo o důležité dva body, díky nimž se posunuli na pozici první divoké karty ve Východní konferenci. O postup do play-off ale budou muset ještě hodně bojovat. Určitě jim v tomto boji přijde vhod, že Sidney Crosby má právě teď skvělou formu.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -