- Reklama -

Julien s Montrealem podepsal pětiletý kontrakt

- Reklama -

Claude Julien se Montrealu Canadiens upsal na pět let. Pokud vše poběží podle plánů, měl by trenérem nejstaršího klubu NHL zůstat minimálně do konce sezony 2021-2022. Julien, kterého Boston propustil minulý týden, přebírá lavičku Habs po odvolaném Michelu Therrienovi stejně jako před 14 lety (více ZDE).
„Vím přesně, jak se teď Michel cítí. Pro trenéra není jednoduché, když vstupuje do mužstva s vědomím, že přebírá práci někoho jiného. Michela velmi respektuji. Je to dobrý kouč. Není proti němu jednoduché trénovat. Je pozorný. Znám ho dlouho a přeji mu hodně štěstí. Jsem si jistý, že zase začne trénovat,“ prohlásil staronový kouč Montrealu.
Šestapadesátiletý Julien se trenérské funkce v NHL poprvé ujal v polovině ročníku 2002-2003, kdy v Montrealu nahradil Therriena. Necelou jednu sezonu strávil v New Jersey Devils. Podstatná část jeho kariéry je spojena s Bostonem, na jehož střídačku usedl v roce 2007 a s nímž zažil řadu výrazných úspěchů.
V sezoně 2008-2009 si z předávání cen odnesl Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra. Nejvýraznějším milníkem jeho kariéry zůstává rok 2011, kdy Boston po dlouhých 39 letech dokráčel ke Stanley Cupu. O dva roky později se Bruins opět podívali do finále, kde v šesti utkáních nestačili na Chicago.
V ročníku 2013-2014 Boston díky 117 bodům vyhrál Presidents‘ Trophy pro nejúspěšnější tým základní části. Žádný jiný trenér v historii Bostonu nenasbíral více výher než Julien.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Generální manažer Canadiens Marc Bergevin dostal od vedení Medvědů svolení začít s Julienem vyjednávat. „Abych byl upřímný, původně jsem plánoval počkat s rozhodnutím do jara. To byla po vyhazovu má prvotní reakce. Měl jsem s Marcem možnost pracovat na Světovém poháru a skvěle jsme si sedli. Je to dobrý manažer a člověk. Pracovat pro dobré lidi je pro mě důležité,“ tvrdí Julien.
„Podle mě je Montreal dobrý tým. Pravděpodobně mají nejlepšího gólmana na světě. V defenzivě hrají solidně. Neříkám to proto, že se nemusíme jako tým zlepšit, ale i v ofenzivě je hodně talentu. Jen mu v poslední době trochu došlo palivo. Musíme všechny věci vylepšit a přesně to je má práce,“ představuje svou vizi Julien, jenž dosud odtrénoval 997 zápasů v základní části NHL.
„Nehráli jsme svou hru. Nejsme tím samým týmem jako na počátku. Něco nám chybělo a naše výkony mi ukázali, že něco není v pořádku a že je na čase provést změnu,“ vysvětluje trenérskou rošádu Bergevin.
Generální manažer Montrealu Marc Bergevin usoudil, že je na čase provést trenérskou výměnu

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -