- Reklama -

Juniorský šampionát čeká vysněné finále, Evropané neuspěli

- Reklama -

Semifinálová klání na mistrovství světa dvacítek dopadla podle přání kanadských médií a fanoušků. Ve finále turnaje se utkají ve velkém severoamerickém derby celky Kanady a Spojených států, boj o bronz zbyl na Rusko a Švédsko.
Duel USA s Ruskem musely rozseknout až samostatné nájezdy, v nichž exceloval americký útočník Troy Terry. Anaheimský prospekt se stal díky třem úspěšným pokusům hrdinou zápasu.
Napínavou podívanou nabídlo také druhé semifinále, v němž domácí Kanada vyzvala Švédy. Hráči Tří korunek dvakrát vedli a za stavu 2:1 dokonce vyhnali z brány gólmana Ingrama, nakonec se ale museli smířit s prohrou.
Finále se odehraje v pátek ve dvě hodiny ráno středoevropského času. Boj o bronz je na programu o čtyři a půl hodiny dříve.
USA – Rusko 4:3sn (1:1, 2:1, 0:1 – 0:0)
Góly: 
20. White (Keller, Jones), 31. Kunin (Greenway, Bracco), 37. White (Anderson, Keller), rozhodující sam. nájezd Terry – 12. Kaprizov (Vorobjov), 22. Gurjanov (Kudako, Karnauchov), 47. Gurjanov. Rozhodčí: Burchell (Kan.), Linde (Švéd.) – Kohlmüller (Něm.), Suchánek (ČR). Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 11.576.


Švédsko – Kanada 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Eriksson Ek (Söderlund), 9. Grundström (A.Nylander) – 8. Stephens (Cirelli), 19. Cirelli (Clague, Chabot), 33. Gauthier (Dubois), 48. Strome (Juulsen, Bean), 59. Gauthier (Strome, Jost). Rozhodčí: Salonen (Finsko), Stricker (Švýcarsko) – Davis (USA), Goljak (Bělorusko). Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 13.456.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -