- Reklama -

Juniorský turnaj roku klepe na dveře!

- Reklama -

Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji juniorů 2020 začne už za pár dnů. Vrcholnou hokejovou akci hostí od 26. prosince 2019 do 5. ledna 2020 Ostrava a Třinec. Slavnostní zahájení šampionátu proběhne před utkáním České republiky s Ruskem v ostravské OSTRAVAR ARÉNĚ 26. prosince v 15.00 hodin.

Českou národní hymnu zazpívá v průběhu slavnostního ceremoniálu, který začíná ve čtvrtek 26. prosince už ve 14.45 hod, sólista Metropolitní opery v New Yorku Adam Plachetka. Poprvé veřejně zazní oficiální song šampionátu v podání skupiny Lake Malawi. Úspěšná česká kapela z Třince po domluvě s organizátory upravila jeden ze svých největších hitů “Friend of a Friend” do hokejové podoby.


“Od malička fandím hokeji. Chodíval jsem v Třinci na zápasy a sbíral i kartičky. Aktivně jsem hrával za domem na hřišti s klukama. Jsem hrdý na to, že se s kapelou Lake Malawi představíme hokejovým fanouškům z celého světa,” dodal Albert Černý, zpěvák skupiny Lake Malawi.
Na šampionátní led také ve čtvrtek premiérově vyjedou maskoti, čeští lvíčci Ťuk a Puk.

Kompletní program MS juniorů 2020

Vstupenky na MSLH 20 IIHF 2020 jsou stále ještě k dispozici, byť zájem o ně je velký. Nejvíc táhnou zejména utkání českého a slovenského týmu, zájem byl také o utkání týmů USA, Kanady, Ruska, které se představí v Ostravě, i o silné severské týmy ze Švédska a obhájců titulu z Finska, jejichž duely v základní skupině uvidí diváci v Třinci.
Organizační výbor uvolnil v průběhu posledních týdnů do prodeje maximální množství vstupenek. “Těsně před začátkem
turnaje jsme zkontrolovali technické blokace a uvolníme malou část vstupenek do prodeje – v případě těch nejatraktivnějších utkání to jsou už ale pouze jednotky kusů,” říká Markéta Štěrbová, generální sekretářka organizačního výboru MSLH 20 IIHF 2020
K dispozici jsou neustále například vstupenky na důležité čtvrtfinále. “Už nyní můžeme potvrdit, že pokud do něj postoupí tým České republiky, odehraje svůj čtvrtfinálový zápas 2. ledna 2020 v 20:00 hod v Ostravě,” uvedla Štěrbová.
Zároveň organizační výbor upozorňuje fanoušky na důležitý detail. “Vstupenky zakoupené prostřednictvím internetu, takzvané e-tickety, si musí každý fanoušek vytisknout a při vstupu do arény předložit ke kontrole. Čtení z mobilních telefonů nebude možné,” dodává Štěrbová.
(Tisková zpráva organizačního výboru, redakčně upraveno)
Titulní foto: Jiří Zerzoň

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -