- Reklama -

Jurčo se rozehrává pomalu, ale kouč Detroitu mu věří

- Reklama -

O šikovnosti Tomáše Jurča v zámoří nepochybují, slovenský útočník má rychlé ruce a s hokejkou dovede na ledě divy. Jenže šikovnost je vám k ničemu, když ji nedokážete přetavit v góly a nahrávky. A forvard Detroitu v letošní sezóně NHL zatím skóroval jen dvakrát, naposledy v sobotním zápase s Anaheimem.
„Myslím, že právě teď hraji hokej, který mi vyhovuje. Musím víc bruslit a tvrději pracovat a pak přijdou i body. Jsem blízko tomu, jak chci, aby můj hokej vypadal,“ řekl Jurčo po zápase s kalifornskými Kačery, který Red Wings prohráli 2:4.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Už v pátečním zápase s Buffalem byl skvělý a proti Anaheimu odvedl také dobrou práci. Byl jedním z našich nejlepších hráčů,“ řekl trenér Detroitu Jeff Blashill.
Jurčo zazářil ve své nováčkovské sezóně v National Hockey League 2013-14. Třiadvacetiletý rodák z Košic v ní odehrál 36 utkání, ve kterých nasbíral 15 bodů za 8 branek a 7 přihrávek.
Očekávalo se, že v následujícím ročníku jeho výkon poroste rapidně vzhůru, ale přestože dostal příležitost už v 63 zápasech, připsal si v kanadském bodování jen o tři body více. Přičemž za záda soupeřových gólmanů poslal dokonce jen tři puky!
Rudá Křídla s ním ale mají trpělivost a stojí za ním i kouč Blashill, podle kterého Jurčo potřebuje nabrat víc sebevědomí.
„Jakmile má puk, tak si hodně věří. Umí tvořit hru i střílet, má v sobě velký ofenzivní potenciál. Při hře s pukem je hodně nebezpečný, ale dobře forčekuje i bez něj,“ tvrdí Blashill.
„Potřebuji být častěji u puku, to je pro mě hlavní věc. Bez něj se moc skórovat nedá,“ doplnil Jurčo.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -