- Reklama -

Jurčo zřejmě nestihne start nové sezóny

- Reklama -

Slovenský hokejista Tomáš Jurčo bude v přípravném kempu Detroitu chybět. Třiadvacetiletého křídelního útočníka po nedávné operaci zad čeká až šestitýdenní pauza. Jurčo zřejmě přijde i o úvod blížícího se ročníku nejslavnější ligy světa.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodák z Košic se zranil během letní přípravy na Slovensku, načež před zhruba dvěma týdny podstoupil chirurgický zákrok.
„Nemyslím, že bude na tréninkový kemp připravený. Musí si asi tak na čtyři až šest týdnů od hokeje odpočinout a teprve potom může začít opatrně trénovat,“ uvedl v rozhovoru pro MLive’s generální manažer Red Wings Ken Holland. „Potřebujeme zjistit, jak na tom bude,“ dodal.
Rudá křídla draftovala Jurča v roce 2011 ve druhém kole z 35. pozice. Ve své nováčkovské sezóně v National Hockey League 2013-14 s emu dařilo. Odehrál v ní 36 utkání, ve kterých nasbíral 15 bodů za 8 branek a 7 přihrávek.
Očekávalo se, že v následujícím ročníku jeho výkon poroste rapidně vzhůru, ale přestože dostal příležitost už v 63 zápasech, připsal si v kanadském bodování jen o tři body více. Přičemž za záda soupeřových gólmanů poslal dokonce jen tři puky! Minulý ročník mu nevyšel, ve 44 zápasech vstřelil čtyř branky a na dvě další přihrál.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -