- Reklama -

Justin Schultz zůstává v Pittsburghu

- Reklama -

Zástupci Pittsburghu se dohodli na pokračování spolupráce s Justinem Schultzem. Kanadský hokejista podepsal s Tučňáky jako nechráněný volný hráč roční jednocestnou smlouvu na 1,4 miliónu dolarů. Uvedly to oficiální internetové stránky klubu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Znamená to, že si oproti minulé sezoně výrazně finančně pohorší. Loni si Schultz díky ročnímu kontraktu, který v polovině loňského července podepsal ještě s Edmontonem, vydělal 3,9 miliónu dolarů. Do Pittsburghu přestoupil 27. února výměnou za třetí volbu v letošním draftu. Olejáři se tehdy zavázali, že mu vyplatí polovinu ze zbývající částky.
„Justin je hráč, který umí hrát s pukem. Může nám být prospěšný při vyvážení puku z obranného pásma a zakládání útočných akcí. Dokáže hrát v přesilovkách. Má schopnosti, jež se nám mohou hodit v mnoha aspektech hry, “ uvedl na adresu bývalého zadáka Edmontonu kouč Pittsburghu Mike Sullivan.
Po přestupu do Pittsburghu stihl šestadvacetiletý rodák z Kelowny odehrát v základní části NHL 18 utkání, ve kterých zaznamenal jednu branku a sedm asistencí. Úvod play off sice strávil na tribuně mezi zdravými náhradníky, ale po zranění Trevora Daleyho a nepřesvědčivých výkonech Olliho Määtty se dostal do hry a pomohl Pens vyhrát Stanely Cup. V 15 utkáních nahrál na čtyři branky.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -