- Reklama -

Kaberle trénuje s Rangers, ale na konečný verdikt si ještě počká

- Reklama -

Jako za starých časů. Obránce Tomáš Kaberle včera trénoval s mužstvem NY Rangers v Air Canada Centre, domovském stánku Toronta Maple Leafs. Barvy tohoto kanadského klubu hájil dlouhých 13 let. Dvakrát si tady zahrál finále Východní konference, dodnes je druhým nejproduktivnějším obráncem, který kdy oblékal modro-bílý dres.
Ale dost té nostalgie. Šestatřicetiletý veterán teď zkouší štěstí v týmu NY Rangers, kde mají momentálně velké problémy s prořídlou defenzívou. „Věřím, že na tuhle ligu pořád ještě mám,“ řekl Kaberle krátce před zahájením včerejšího večerního duelu, ve kterém jezdci nakonec prohráli 4:5.
„V New Jersey to nešlo tak, jak jsem doufal. Rangers mají problémy s obranou a tak mi nabídli, abych se připojil k týmu. Jak to dopadne, to se teprve uvidí.“ Hráčova agenta kontaktoval generální manažer Glen Sather, který nechyběl ani na včerejším tréninku. „Můj herní styl zůstává pořád stejný. Cokoliv po mě budou požadovat, to udělám,“ řekl Kaberle.
Český obránce odehrál poslední utkání v NHL 5. března 2013. Tehdy hájil barvy Montrealu Canadiens, kanadský klub jej však nakonec vykoupil ze smlouvy. Loňský ročník tak strávil v týmu Kladenských Rytířů, zahrál si i na olympijských hrách v Soči. „Teď jsem trénoval tady v Torontu, ale jasno bude až za měsíc nebo dva. Samozřejmě jednou musí padnout nějaké definitivní rozhodnutí, ale to mě zatím netrápí. V současné době si nemůžu moc vybírat,“ řekl Kaberle.
Bronzový medailista z olympiády v Turíně (2006) odehrál v NHL doposud 984 zápasů, ve kterých nasbíral 563 bodů. V roce 2011 vybojoval s mužstvem Bostonu Stanley Cup, po Romanu Hamrlíkovi je druhým nejproduktivnějším českým obráncem, kterého nejvyšší zámořská hokejová soutěž kdy poznala.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -