- Reklama -

Kaberle znovu zkusí štěstí za mořem

- Reklama -

V září byl na zkoušce v New Jersey, v listopadu mu chce dát šanci další klub z východního pobřeží Spojených států. Tomáše Kaberleho hodlají otestovat NY Rangers – zatím jen při tréninku, ale každé přiblížení k případné smlouvě v NHL je krokem kupředu. 36letý veterán v zámoří naposledy působil po výluce ve zkrácené sezóně 2012-13, kdy oblékal dres Montrealu.
„Zatím mě jen pozvali s nimi trénovat, potom se uvidí,“ potvrdil Kaberle exkluzivně pro nhlnews.cz. „Čekám na víza, do dvou dnů bych se měl objevit v New Yorku. Zatím jsem v Torontu.“
Jezdcům v posledních dnech značně prořídly defenzivní řady. Kapitán Ryan McDonagh má od sobotního zápasu s Winnipegem vykloubené rameno, Kevina Kleina ve stejném utkání zasáhl puk do chodidla a pohmoždil mu ho. Dan Boyle chybí od úvodního duelu sezóny, kdy si zlomil ruku. John Moore si bude do konce týdne odpykávat pětizápasový trest.
Tomáš Kaberle v NHL v období 1998 až 2011 patřil ke stálicím Maple Leafs, poté v rychlém sledu vystřídal další tři kluby. S Bostonem získal před třemi lety Stanleyův pohár, následně se upsal Carolině, ale ta ho po dvou měsících vyměnila do Montrealu za Jaroslava Špačka. Do města zaslíbeného hokeji si přenesl tříletou smlouvu, Habs se ovšem rozhodli ho loni v červnu z posledního roku vyplatit.
Novou práci za oceánem nesehnal, proto kývl doma na nabídku kladenských Rytířů. Těm se ani se zvučnými jmény na soupisce nepodařilo udržet extraligovou příslušnost a v tomto ročníku se jim nevede nejlépe ani ve druhé nejvyšší soutěži, majitel Jaromír Jágr tedy znovu zvažoval povolání zkušeného patriota do boje. Zatím ale dostává přednost NHL.
Tihle dva už se před sezónou potkali v přípravném kempu Devils. Jenže zatímco Jágr měl v kádru místo jisté, Kaberle zde byl pouze na zkoušce. Neuspěl, takže jeho bilance v NHL k dnešnímu dni činí 563 bodů z 984 zápasů.
Tisícovka by Tomášovi slušela víc, není-liž pravda? Držíme palce.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -