- Reklama -

Kačeři z Anaheimu, mistři těsných výher

- Reklama -

Pokud máte rádi infarktové závěry, pak určitě nalaďte nějaký ten zápas Anaheimu Ducks. Mistři těsných vítězství letos dotahují svoje umění do naprosté dokonalosti. Hned v 18 případech se Kačerům podařilo triumfovat rozdílem jediné branky. Takže téměř v každém druhém střetnutí. Žádný jiný tým se jim v tomto ohledu nemůže rovnat.
Anaheim zdobí ještě jedna klíčová výhoda. Dokáže vítězit zásluhou toho nejtěsnějšího rozdílu, ale zároveň nedovoluje soupeřům, aby činili totéž. Americký klub ještě letos neprohrál jednogólovým rozdílem v normální hrací době a jeho výsledky z těchto duelů tak budí zasloužený respekt – 18-0-6.
V podobném duchu se nesly i poslední tři zápasy kalifornského týmu. Týden zpátky se hráči Ducks radovali z domácí výhry 3:2 po prodloužení, když po tuhé bitvě porazili rivaly ze San Jose. O pět dní později se naopak museli sklonit před Kojoty z Arizony, kteří je udolali až v samostatných nájezdech. No a drama přineslo i včerejší utkání proti Vancouveru, ve kterém rozhodl o triumfu Kačerů v nastaveném čase obránce Cam Fowler.
Z posledních 17 výher, které si Anaheim připsal na své konto, jich hned 15 ukořistil zásluhou jednogólového náskoku. Mužstvo se tak svým způsobem dokázalo vyrovnat s absencí svého elitního kanonýra, Coreyho Perryho, který je kvůli problémům s kolenem už skoro měsíc mimo hru. Poctivá defenzíva Kačerů dokázala vyvážit nejen ztrátu klíčového střelce, ale i absenci dalších zraněných hráčů.
„Každý by rád vítězil rozdílem čtyř nebo pěti branek, ale na to teď musíme zapomenout. Když se podíváte na naší základní sestavu, pak uvidíte, že je v dosti zbědovaném stavu. Zvláště absence Perryho a Kylea Palmieriho představuje těžkou ránu pro ofenzívu našeho mužstva. Místo krásných gólů si tak musíme vystačit s těmi, které nám osud přinese, a místo oku lahodících akcí se musíme spolehnout na naší zarputilost,“ zhodnotil situaci trenér Bruce Boudreau.
I trefě Cama Fowlera, která rozhodla poslední duel s Vancouverem, můžeme dát směle nálepku – šťastná. Kapitán Ryan Getzlaf přihrával puk před bránu hostí, kde jej protečoval útočník Devante Smith-Pelly tak šikovně, že se kotouč odrazil od pravé brusle bránícího Chrise Taneva a namířil si to brány. Brankář Ryan Miller sice bleskurychle zareagoval a vyrazil puk svým pravým beton, avšak tak nešťastně, že přistál přesně na holi Cama Fowlera.
Byla to teprve jeho třetí branka za posledních 21 utkání a pátá celkově v letošním ročníku. Nicméně absence klíčových útočníků a špatná forma některých hrajících (Andrew Cogliano) způsobila, že Anaheim musí hledat své hrdiny i v řadách svátečních střelců.


„Naše zápasy už mají charakter a náboj soubojů v play off. Ani ve vyřazovací části nemůžete počítat s tím, že budete vítězit rozdílem tří nebo čtyř branek večer co večer. Takže tyto těsné výsledky mě neznepokojují,“ řekl Fowler.
Kačeři odehráli přes víkend dvě utkání po sobě a v obou případech se spoléhali na výkony dánského gólmana Frederika Andersena. Pro Rodáka z Herningu to nebyla žádná novinka, v posledních 24 utkáních chyběl v brankovišti svého týmu pouze jednou jedinkrát. V počtu odchytaných minut ho letos překonávají pouze Corey Schneider z New Jersey a Pekka Rinne, hájící barvy Nashvillu.
Andersen nasbíral za prosinec už deset výher, čímž překonal brankářský klubový rekord v počtu vítězství, které odchytal gólman v průběhu jediného měsíce. Navíc se vyrovnal Martinu Brodeurovi a Robertovi Luongovi, kteří ozdobili prosinec roku 2009 stejným počtem triumfů.
Kačeři se už více jak tři týdny vyhřívají na výsluní ligové tabulky. Mužstvo posbíralo 54 bodů a do jámy lvové jej neuvrhla ani ztráta Coreyho Perryho. Kdy se kanadský útočník vrátí do hry, to je zatím ve hvězdách. Trenér Boudreau a jeho nic neříkající „brzy“ nám situaci příliš neosvětlilo. Anaheim se tak ještě nějaký čas musí spolehnout na těsná a těžce vyválčená vítězství.
Foto: Icon Sportwire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -