- Reklama -

Kam s ním? Detroit řeší Filipa Zadinu

- Reklama -

Fanshop týmu
Jeden z největších otazníků před startem nové sezóny Detroitu Red Wings visí nad umístěním českého útočníka Filipa Zadiny.
Michiganský klub prochází přestavbou, kterou umocnil odchod legendárního Henrika Zetterberga (čtěte ZDE). V mužstvu dostává pochopitelně více prostoru mladá krev, což by mohlo Zadinovi pomoci zakotvit v prvním týmu. O celkově šestém hráči letošního draftu však zatím vedení mančaftu nemá jasno.
Osmnáctiletý rodák z Pardubic se v přípravě prezentoval obstojně, přesto nemohl být hlavní kouč Jeff Blashill se vším spokojený.

„Filip je blízko tomu, aby vytvářel mnoho akcí. Měl šance, ale ještě mu to příliš nevycházelo. Věřím, že se to časem zlepší,“ cituje Blashillova slova Ansar Khan z portálu MLive.com.
Zadina dosud naskočil do pěti přípravných duelů, v nichž zaznamenal tři body (2+1). Naposledy se v souboji s Bostonem blýskl vítězným gólem. Ne vždy ale trenéra přesvědčil. Ten naznačil, že by mohl talentovaný mladík zahájit ročník na farmě v AHL.
„Jde nám o to, aby hrál na pozici, která mu pasuje. Chceme z něj mít ofenzivní hvězdu. A jak toho docílíme co nejrychleji? Pokud ho nakonec pošleme do Grand Rapids, tak by tam měl zářit,“ podotkl Blashill.
Zkušený kouč odkázal i na Zadinova krajana Davida Pastrňáka z Bostonu: „Po draftu hrál první polovinu ročníku na farmě a odjel na mistrovství světa dvacítek. Hrál opravdu dobře. Sezonu pak dokončil v Bostonu.“




Zadina má před sebou ještě jeden přípravný zápas, po němž se rozhodne, zda zamíří do AHL nebo setrvá v Detroitu.
Samotný hráč má ambici startovat v říjnu v NHL.
„Zatím mi to jde dobře, ale určitě mi to půjde ještě lépe,“ hodnotil se český křídelník. „Chci zůstat v prvním týmu. Dělám pro to všechno. Snažím se hrát pro tým, blokovat střely a přispívat k dobré atmosféře v kabině. Vím, že později přijdou i góly a asistence.“

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -