- Reklama -

Kam zamíří Duncan Keith?

- Reklama -

Fanshop týmuForma kanadského obránce Duncana Keitha jde s přibývajícími roky pochopitelně dolů. Podobně jako jeho Blackhawks zažívá v posledních letech trojnásobný vítěz Stanley Cupu ústup ze slávy. Je mu 36 a vedení Chicaga má jednu z posledních možností, jak tuto svou důležitou postavu poslední dekády zpeněžit.
Podle novináře Pierra LeBruna z The Athletic bude vedení Hawks vyjednávat s Keithem o výměně před únorovou uzávěrkou přestupů. Jestřábi jej chtějí poslat do některého z lepších týmů, které budou hledat zkušenosti do své obrany.
Keith letos odehrál 28 utkání a připsal si šest bodů (1+5). Překážkou však může být jeho vysoká smlouva, která bude platit ještě čtyři roky. Podepsána byla celkem na 13 let a pro klubový platový strop znamená zátěž 5,5 milionů dolarů ročně.

Kam by mohl zamířit? 
Jednou ze zajímavých destinací by mohla být Florida, kde by dvojnásobný držitel Norris Trophy obnovil spolupráci s Joelem Quennevillem, pod jehož vedením získal s Chicagem všechny své trofeje. Opačným směrem by mohl zamířit obránce Anton Stralman.
Dalšími dvěma týmy, které shání zkušenosti do svých zadních řad, jsou Edmonton a Vancouver. Keith by tak mohl být blíž svému kanadskému rodišti.
Keith by měl být prvním z tzv. velké čtyřky hráčů (dalšími jsou Patrick Kane, Jonathan Toews a Corey Crawford), kteří se výraznou měrou podepsali pod úspěchy Chicaga v posledních letech, kdo se dočká trejdu. Blackhawks chtějí začít přestavbu.
Rodák z Winnipegu ještě nikdy v NHL nehrál v jiném dresu než v tom s indiánem na prsou. Doposud za Chicago nastoupil do 1105 zápasů a získal 589 bodů. Kde bude vítěz Conn Smythe Trophy z roku 2015 pokračovat ve své kariéře?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -