- Reklama -

Kam zamíří Max Pacioretty? Tři mužstva, do kterých by kapitán Montrealu mohl zapadnout

- Reklama -

Jelikož v současné chvíli ztrácejí Canadiens na postupové příčky do playoff osm bodů, je jasné, že před uzávěrkou přestupů, která letos připadá na 26. února, budou Habs hlavně prodávat.
Změnit dres by měl především kapitán mužstva Max Pacioretty, jenž si v 41 zápasech připsal pouhých 22 bodů (9+13). Zde je seznam tří mužstev, do kterých by americký útočník mohl dobře zapadnout.

CALGARY FLAMES

Když Flames přivedli do svého klubu obránce Travise Hamonica z New Yorku Islanders a přidali brankáře Mika Smithe z Arizony, dobře tím zajistili obrannou stránku svého mužstva. Očekávalo se, že na západě způsobí značné pozdvižení.
Zadní řady byly vylepšeny, ale ofenzivní stránka mužstva stále zůstává s otazníkem. Flames jsou jedním z nejméně skórujících týmů v lize a velkým problémem je produktivita třetí a čtvrté řady, které bodově nepřispívají tak, jak by bylo potřeba.
Většinu gólů zajišťují Johnny Gaudreau, Sean Monahan a Matthew Tkachuk. V případě, že by do Calgary přišel Pacioretty, znamenalo by to pro tým přítomnost další ofenzivní zbraně. Flames nemají k dispozici mnoho voleb draftu, se kterými by mohli obchodovat, ale mohli by nabídnout nějakého mladíka s velkým potenciálem. Tím by mohl být třeba centr Sam Bennett, který by se do sestavy Montrealu hodil.

PITTSBURGH PENGUINS

Penguins už s jedním kanadským týmem provedli skvělý obchod, když z Toronta přivedli střelce Philla Kessela. Pokud by se jim podařilo získat i Paciorettyho, mohlo by jít o podobně úspěšnou výměnu.
Generální manažer Jim Rutherford dopředu oznámil, že se před uzávěrkou přestupů bude chovat velmi agresivně. Nic jiného mu ani nezbývá, protože jeho Penguins ztrácejí na postupovou příčku do playoff tři body.
Součástí potenciální výměny by mohl být dvacetiletý útočník Daniel Sprong. Ten v minulé sezóně zaznamenal v dresu Charlottetown Islanders (QMJHL) 59 bodů (32+27) v 31 zápasech.

SAN JOSE SHARKS

Podobně jako Flames má i mužstvo San Jose velké problémy se střílením branek. Jejich dobře hrající obrana podporovaná solidní dvojicí brankářů Aaron Dell/Marin Jones udržuje tým v zápasech, ale střelecká nemohoucnost jim brání ve výraznějším úspěchu.
Pokud chtějí zopakovat podobnou jízdu v playoff, jaká se jim povedla před dvěma lety, bude muset GM Doug Wilson přivést do týmu ofenzivní zbraň. Okénko, které umožňuje tomuto týmu bojovat o Stanley Cup, se s průměrným věkem 33 let velmi rychle zavírá.
Pacioretty vstřelil v této sezóně pouhých devět branek, ale pouze dva hráči Sharks dokázali tuto metu překonat. To jasně ukazuje, že by kapitán Montrealu měl týmu Žraloků co nabídnout.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -