- Reklama -

Kanada má super mužstvo, říká Plekanec, který nastoupí s Jágrem a Červenkou

- Reklama -

Po výhře nad Finskem zavolal trenér Jaroslav Špaček Tomáši Plekancovi do Montrealu, aby přijel posílit českou reprezentaci. Jeden z nejlepších bránících centrů NHL včera odpoledne přistál v Praze, večer si půl hodiny zabruslil a dnes odpoledne nastoupí do semifinále proti Kanadě.

„Není to pro mě nic nového, vždycky jsem po prvním kole někam letěl. Ani nad tím nepřemýšlím. Půjdu do zápasu jako do každého jiného, abych klukům co nejvíce pomohl,“ nepřemýšlí Tomáš Plekanec o tom, jak se za pár hodin dokáže vyrovnat s přeletem několika časových pásem.


Trenéři jsou přesvědčeni o tom, že to útočník Montrealu zvládne a i proto ho zařadili do nejúdernější české útočné řady s Romanem Červenkou a Jaromírem Jágrem.
„Uvidíme, nějakou dobu jsme spolu nehráli, naposledy na olympiádě v Soči, předtím na Kladně. Snad navážeme na dřívější spolupráci a vyhrajeme,“ věří Tomáš Plekanec a říká to s plným vědomím toho, že český tým čeká souboj s Kanadou, která je na turnaji naprosto suverénní.

Několik zápasů šampionátu sledoval v zámoří v televizi, ale zatěžovat si hlavu sílou soupeře rozhodně nechce.
„Hraju proti nim celý rok, mají tady super mužstvo a bude to těžký. Ale takhle jsme se domluvili s trenéry a přemýšlet teď nad tím, jaký to bude a nastupovat s přílišným respektem, to nemá cenu řešit,“ udržuje si svůj pověstný nadhled Tomáš Plekanec.
Zápas s Kanadou začne v 15:15 hod.
Autor:  Petr Kadeřábek  (pka), Vojtěch Bureš (Český rozhlas)
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -