- Reklama -

Kanada podlehla hokejovému šampionátu. NHL musela ustoupit

- Reklama -

Zatímco Češi na svůj sportovní vrchol sezóny v podobě mistrovství světa v hokeji teprve čekají, Kanaďané si mačkání palců u televizních obrazovek odbyli hned zkraje roku.
Epické vyvrcholení hokejového šampionátu juniorů v podobě finálové bitvy mezi Kanadou a Ruskem si nenechalo v zemi javorového listu na stanicích TSN a RDS ujít dohromady 7.1 mil. diváků. Dramatické vítězství domácího celku 5:4 zlomilo v Kanadě rekord v podobě nejsledovanějšího utkání juniorského šampionátu v historii a předčilo tak finále z r. 2011, které na TSN a RDS přilákalo 6.7 mil. fanoušků. Informaci zveřejnila TSN na svém webovém portálu.
Mistrovství světa juniorů je pro Kanaďany tradiční sváteční kratochvílí, o čemž svědčí i následující údaj. Každý zápas kanadského výběru se stal nejsledovanějším TV pořadem daného dne a to napříč všemi hlavními demografickými skupinami.
Z utkání bez účasti Lazara, McDavida a spol. poutala nejvíce pozornosti semifinálová bitva mezi Ruskem a Švédskem, kterou si na TSN a RDS naladilo takřka 1.5 mil. diváků. Naopak neuspělo klání Winter Classic 2015. Jak uvádí Chris Zelkovich na Yahoo!Sports, bitvu mezi Blackhawks a Capitals v Nationals Park zhlédl na kanadské stanici CBC pouhý jeden milion diváků.
Letošní Winter Classic se tak stalo stejně jako v USA tím nejméně sledovaným v historii.
5 nejsledovanějších sportovních přenosů na kanadských anglofonních stanicích během víkendu 2. – 5.1. 2015:

  1. Mistrovství světa juniorů, Kanada-Rusko, pondělí, TSN: 6,000,000
  2. Mistrovství světa juniorů, Kanada-Slovensko, neděle, TSN: 3,900,000
  3. Mistrovství světa juniorů, Kanada-Dánsko, pátek, TSN: 3,000,000
  4. NHL, Leafs-Jets/Habs-Penguins, sobota, CBC-Rogers: 1,960,000
  5. NFL, Lions-Cowboys, neděle, CTV: 1,500,000

Jak vidno z uvedeného žebříčku, juniorský šampionát v Kanaďanech opět naplno probudil jejich vášeň pro nejrychlejší kolektivní sport na světě. A vůbec, jak sami rádi říkají, je to přeci jejich hra.
Foto/Photo by: S. Yume

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -