- Reklama -

Kanada vzhlíží k Rusku. Favorit zveřejnil nominaci na olympijský turnaj v Koreji

- Reklama -

Vzhledem k okolnostem se nejedná o nic překvapivého, přesto tato skutečnost budí pozornost. Hned třináct z pětadvaceti Kanaďanů nominovaných na hokejový turnaj v jihokorejském Pchjongčchangu hraje v ruské KHL. Mnohá jména si ale mohou fanoušci pamatovat i z National Hockey League.


Rozhodnutí NHL nepustit na Hry své hráče limitovalo organizaci Hockey Canada i při volbě hokejistů z AHL – mohla si vybrat pouze sportovce s jednocestnými smlouvami. V současném výběru lze tak z této soutěže najít pouze obránce Codyho Goloubefa a útočníky Chrise Kellyho a Christiana Thomase.



Oproti Spojeným státům, které vsadily i na několik mladíků z univerzitních týmů, šla Kanada očividně jinou cestou.
Věkový průměr mančaftu činí necelých 31 let, přičemž nejmladší je výše zmíněný pětadvacetiletý forvard Christian Thomas z farmy Pittsburghu.
Ani na soupisce země javorového listu však nehledejte velká jména. V NHL si přesto zahrálo 23 jejich nominantů.
Mezi nejvýraznější osobnosti patří gólman Ben Scrivens či útočník Mason Raymond.


Koučem kanadského celku bude bývalý šéf vancouverské lavičky Willie Desjardins, generálním manažerem pak někdejší brankář Sean Burke.
Olympijský turnaj v ledním hokeji proběhne ve dnech 14. – 24. února.
Nominace Kanady na ZOH 2018 v Jižní Koreji:
Brankáři: Ben Scrivens (Ufa), Kevin Poulin (Záhřeb/EBEL), Justin Peters (Kolín nad Rýnem).
Obránci: Stefan Elliot (HV71/Švédsko), Chay Genoway (Togliatti), Cody Goloubef (Stockton Heat/AHL), Marc-André Gragnani (Dinamo Minsk), Chris Lee (Magnitogorsk), Maxim Noreau (Bern), Mat Robinson (CSKA Moskva), Karl Stollery (Dinamo Riga).
Útočníci: René Bourque (Djurgårdens/Švédsko), Gilbert Brulé (Kunlun), Andrew Ebbett (Bern), Quinton Howden (Dinamo Minsk), Chris Kelly (Belleville Senators/AHL), Rob Klinkhammer (Kazaň), Brandon Kozun (Jaroslavl), Maxim Lapierre (Lugano), Eric O’Dell (Soči), Mayson Raymond (Bern), Derek Roy (Linköping), Christian Thomas (Wilkes-Barre/Scranton/AHL), Linden Vey (Astana), Wojtek Wolski (Magnitogorsk).
Podívejte se na všech 25 nominovaných hokejistů ve videu z dílny organizace Hockey Canada:

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -