- Reklama -

Kanada zaostřila na Prahu, Crosbyho výlet poutá pozornost

- Reklama -

Den po vyřazení Pittsburghu z play-off obdržel generální manažer kanadského výběru Jim Nill mnoho textových zpráv. Jedna z nich jej ale nesmírně překvapila. Mile překvapila. Sidney Crosby, držitel dvou zlatých medailí z olympijských her, ho požádal o zařazení do kádru pro mistrovství světa.
Přítomnost zlatého dítěte kanadského hokeje na exhibičním turnaji kdesi v Evropě vyvolala v zámořských médiích poprask. Televizní stanice TSN dokonce navýšila počet přímých přenosů a z České republiky bude vysílat rekordních 58 zápasů, v průměru o 30 až 40 více než v minulých letech. A to vše kvůli jednomu sedmadvacetiletému útočníkovi.


Nepřehlédněte:


Svou zatím jedinou účast na mistrovství světa si „Sid The Kid“ odbyl v Rize v roce 2006. Již tehdy byl v zemi javorového listu známou tváři a oblíbencem sportovních fanoušků. Miláčkem národa a sportovní personou nového milénia se však stal až díky dvěma zlatým účastem na turnajích pod pěti kruhy. To, co ve Vancouveru započal, v Soči zakončil. Cesta za nesmrtelností byla završena.
Před devíti lety v Lotyšsku svou hrou okouzlil, připsal si devět bodů a do světa vyslal jasnou zprávu o své zářné budoucnosti. Kanada se proto zákonitě ptá: „Jako mladík světový šampionát opanoval. Co předvede letos na vrcholu své kariéry?“

V Rize se nakonec Crosby příliš neradoval, Kanada skončila na ostudném 4. místě

- Reklama -

Fanoušek Johnny Bertolo na Twitteru napsal: „Kolik asi musela TSN Crosbymu zaplatit, aby se tohohle bezvýznamného turnaje zúčastnil?“ Ironicky položená otázka vystihuje pohled Kanaďanů na blížící se souboje v Praze a Ostravě více než cokoliv jiného. Země javorového listu se nechystá sledovat utkání Kanady s Českou republikou, nýbrž se těší na to, jak si povede Crosby proti Jágrovi. V zápase proti Švédsku nebude zkoumat soupisku seveřanů, ale s napětím bude očekávat, kolik jim Crosby nadělí gólů.
Série play-off NHL Canadiens/Lightning a Flames/Ducks budou v kanadských pubech jako konverzační témata stále vést. Pohled na svůj národní poklad si ale Kanaďané nenechají ujít.
Úsměv na tvářích představitelů TSN kazí pouze již tradičně nepříznivé vysílací časy (v Kanadě zápasy poběží především v dopoledních hodinách), nejsledovanější sportovní stanice na sever od Niagarských vodopádů si je přesto jistá, že na duelech ze srdce Evropy tratit nebude. S Crosbym jako vlajkovou lodí by to přece ani nebylo možné…
Titulní foto: Sarah A. / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -