- Reklama -

Kanadská soupiska utěšeně bobtná. V Praze se představí i Dan Hamhuis

- Reklama -

Obránce Canucks Dan Hamhuis je další elitní hráč, který se objevil na kanadské soupisce pro květnové mistrovství světa. Zkušený bek potvrdil svou účast dva dny po vypadnutí Vancouveru z play-off.
Dvaatřicetiletý rodák z Britské Kolumbie odehrál v základní části NHL 59 zápasů, v nichž zaznamenal jeden gól a 22 asistencí. V sérii prvního kola vyřazovacích bojů s Calgary si pak v šesti utkáních připsal jednu přihrávku.


Nepřehlédněte:


Hamhuis bude reprezentovat svou vlast na mezinárodní akci už podeváté. Naposledy jí dopomohl k zisku zlatých medailí na olympiádě v Soči. Na světovém šampionátu se objeví pošesté (2006, 2007, 2008, 2009, 2013), v roce 2007 získal s kanadským týmem titul, v letech 2008 a 2009 slavil stříbro.
Země javorového listu se bude moci v Praze pochlubit výběrem plným hvězd. Kromě Hamhuise se na aktuální kanadské soupisce nacházejí Sidney Crosby, Matt Duchene, Tyler Seguin, Jason Spezza či Claude Giroux.  V brance by pak měli svěřenci Toda McLellana spolehát na Mika Smithe z Arizony.
Kromě zkušených mazáků se budou v O2 aréně prohánět také kanadské hokejové naděje. Čeští diváci se mohou těšit na Ryana Nugenta-Hopkinse, Nathana MacKinnona či Aarona Ekblada, jenž je blízko zisku Calder Trophy pro nejlepšího nováčka sezóny NHL.


 Statistiky kanadských reprezentantů v NHL naleznete zde.

- Reklama -

Na zlato z mistrovství světa čekají Kanaďané dlouhých osm let. Medaili vybojovali naposledy před šesti lety ve Švýcarsku, kde byli stříbrní. V Praze je tak čeká nelehký úkol přetrhnout svou nejhorší sérii v historii světových šampionátů.
Turnaj otevřou 1. května zápasem proti Lotyšsku. V základní skupině A je dále čekají Rakousko, Česká republika, Francie, Německo, Švédsko a Švýcarsko.
Aktuální kanadská soupiska pro MS:
Brankáři:Martin Jones (Los Angeles Kings/NHL), Mike Smith (Arizona/NHL)
Obránci:Tyson Barrie (Colorado/NHL), Brent Burns (San Jose/NHL), Aaron Ekblad (Florida/NHL), Dan Hamhuis (Vancouver/NHL), Jake Muzzin (Los Angeles/NHL), David Savard (Columbus/NHL), Patrik Wiercioch (Ottawa/NHL).
Útočníci:Sean Couturier (Philadelphia/NHL), Sidney Crosby (Pittbsurgh/NHL), Matt Duchene, Nathan MacKinnon, Ryan O’Reilly (všichni Colorado/NHL), Cody Eakin, Tyler Seguin, Jason Spezza (všichni Dallas/NHL), Jordan Eberle, Taylor Hall,  (oba Edmonton/NHL), Tyler Ennis (Buffalo/NHL), Brayden Schenn, Claude Giroux (oba Philadelphia/NHL), Tyler Toffoli (Los Angeles/NHL).
Titulní foto: Loxy!! / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -