- Reklama -

Kanadské kladivo opět udeřilo. Naším cílem je neustále se zlepšovat, řekl Ekblad

- Reklama -

Když vybídl Todd McLellan své svěřence k zodpovědnější a přímočařejší hře, vzala si jeho výzvu nejvíce k srdci čtvrtá řada v čele se Seanem Couturierem. V duelu se Švýcary si centr Philadelphie připsal gól a dvě asistence a výrazně tak přispěl k jejich demolici v poměru 7:2. Činili se i jeho spoluhráči z útoku Tyler Toffoli z Los Angeles (0+1) a Cody Eakin z Dallasu (1+1), kteří svému protivníkovi zatápěli po celou dobu zápasu.
Nedělní jasná výhra přišla po utrápeném vítězství nad Francií 4:3. McLellan po něm prohlašoval, že je nutné zlepšit hru pět na pět.


Odehrané zápasy Kanady na MS 2015:

  • Kanada – Lotyšsko 6:1, Kanada – Německo 10:0, Kanada – ČR 6:3, Švédsko – Kanada 4:6, Francie – Kanada 3:4, Švýcarsko – Kanada 2:7.

„Jako čtvrtá lajna se snažíme hrát jednoduše a vytvářet šance pro tým forčekingem, získáváním puků a vyhráváním osobních soubojů,“ řekl Couturier, jenž byl jmenován nejlepším kanadským hráčem zápasu. „Dnes jsme zužitkovali několik dobrých šancí a věříme, že na tomhle výkonu můžeme stavět i pro příští utkání.“
Mezi střelce se v neděli zapsali také Tyler Seguin, Nathan MacKinnon, Aaron Ekblad, Jordan Eberle a Claude Giroux.
„Je skvělé, když dokáže skórovat kdokoliv z týmu,“ uvědomuje si útočník Colorada Matt Duchene.

„V průběhu utkání jsme se neustále zlepšovali,“ pokračoval Couturier. „Měli jsme dobrý start, ale po prvním gólu jsme polevili (Švýcarsko vyrovnalo na 1:1, pozn. NHLnews). Museli jsme začít hrát důsledněji dozadu, od čehož jsme se pak mohli odrazit k forčekingu a vytváření šancí.“
Zejména v první třetině, která skončila 2:1 ve prospěch Kanady, byli Švýcaři houževnatým soupeřem.
„Tlačili nás až do konce a během naší hymny po zápase jsem si na modré čáře říkal, že to vysoké skóre neodpovídá tomu, jak dobře proti nám hráli,“ uznal obránce Floridy Aaron Ekblad.
Góly v utkání Švýcarsko – Kanada:

Skvělými výkony si hokejisté Kanady s předstihem zajistili prvenství v základní skupině A a na čtvrtfinále tak zůstanou v Praze. Před play-off jim zbývá odehrát ještě úterní klání s Rakouskem, jež bude bojovat o udržení v elitní skupině mistrovství světa.
„Nedíváme se moc dopředu. Soustředíme se na každý jednotlivý zápas, abychom se pořád zlepšovali. To je náš cíl,“ dodal 19letý Ekblad, pro něhož se jedná o první účast na seniorském šampionátu.
Týmové produktivitě Kanaďanů vévodí dvojice útočníků z Edmontonu Taylor Hall (5+3) a Jordan Eberle (4+4). Hned za nimi je se sedmi body (3+4) kapitán Sidney Crosby.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -