- Reklama -

Kanadský hokejista Eric Staal odehrál 1000. zápas v NHL

- Reklama -

Milník s hořkou příchutí prožil v neděli Eric Staal. V duelu na ledě Winnipegu odehrál centr Minnesoty  svůj tisící zápas v základní části National Hockey League a stal se 311. hráčem ligy, který se na tuto metu dostal.
První utkání si Eric Staal připsal v sezóně 2003-04 v dresu Caroliny, která z něj v roce 2003 udělala dvojku draftu. Jubilejní tisící duel ale skončil pro dvaatřicetiletého rodáka z Thunder Bay porážkou jeho týmu 4:5.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Těsná prohra mě moc mrzí, ale jinak je to samozřejmě mimořádný okamžik mojí kariéry,“ sdělil po zápase Eric Staal, jenž za celou svou třináctiletou kariéru v nejprestižnější hokejové soutěži světa vynechal pouze dvaadvacet zápasů.
Staal je pátým hráčem v dějinách klubu ze St. Paul, jenž absolvoval svůj tisíci zápas v NHL právě v dresu Wild. Před ním se to povedlo Mattu Cookeovi (14. březen 2014, soupeř Edmonton), Mattu Cullenovi (10. leden 2012, San Jose), Andrewovi Brunetteovi (1. únor 2011, Los Angeles) a Keithu Carneyovi (24. únor 2008, Calgary).
Až do loňského 29. února hrál Eric Staal jenom v Carolině, se kterou v roce 2006 vyhrál Stanley Cup. Nejvíce bodů v jedné sezóně NHL získal v ročníku 2005-06, tehdy si v barvách Hurricanes připsal rovných 100 bodů (45+55).
V posledních letech ale jeho produktivita postupně klesala a Staal začal hledat novou motivaci. To byl jeden z důvodů, proč těsně před loňskou uzávěrkou přestupů souhlasil s výměnou do New Yorku Rangers.


Bohužel jeho působení v organizaci mužstva z Manhattanu nedopadlo tak, jak si představoval. Trenéři Jezdců ho přeřadili z postu centra na křídlo a Staal nasbíral ve 20 utkáních pouze šest bodů za tři branky a shodný počet přihrávek.
Na začátku července se stal nechráněným volným hráčem a hned se dohodl na angažmá v Minnesotě. Kontrakt s Wild zní na 10,5 miliónu dolarů, to je jen 3,5 miliónu ročně. „Byl jsem poprvé součástí hráčského trhu, šlo mi hlavně o to najít místo, kde bych mohl opravdu hrát a mít důležitou roli v týmu,“ řekl Staal.
Momentálně druhý nejproduktivnější hráč Divochů odehrál v letošním ročníku 71 utkání, ve kterých zaznamenal 54 bodů (24+30). Olympijský vítěz z Vancouveru (2010) dosud nasbíral v NHL 835 bodů za 349 gólů a 486 asistencí. Ve sbírce má i zlato (2007) a stříbro (2008) ze seniorského mistrovství světa.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -