- Reklama -

Kanadský obr Jamie Oleksiak podepsal roční smlouvu s Dallasem

- Reklama -

Kanadský hokejista Jamie Oleksiak bude i nadále hájit barvy Dallasu. Čtyřiadvacetiletý obránce se jako chráněný volný agent dohodl s vedením texaského klubu na podpisu roční smlouvy v hodnotě 964 688 dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Trvalo to sice poněkud déle, než jsme všichni čekali. To se někdy stává, ale byla vlastně jen otázka času, než se dohodneme,“ uvedl po podpisu nového kontraktu rodák z Toronta, kterého Stars draftovali před šesti lety v prvním kole ze 14. pozice.


Téměř stodvacetikilový bek (výška 201 cm, váha 118 kg) odehrál v minulém ročníku NHL 41 utkání, ve kterých nasbíral sedm bodů za dvě branky a pět přihrávek. Osmnáct utkání vynechal kvůli různým zraněním, v prosinci mu NHL udělili dvouzápasovou suspendaci.
„Pro mladého hráče je to těžké. Víte, že uděláte nějaké chyby, protože tím se učíte. Vidím v tom příležitost, abych se zlepšil, a beru to jako výzvu. Jdu den za dnem a snažím se na sobě pracovat, abych klukům pomohl vyhrávat,“ řekl Oleksiak.
Bratr populární kanadské plavkyně Penelope Oleksiak odehrál v základní části National Hockey League celkem 119 zápasů, ve kterých zaznamenal 19 bodů za šest gólů a 13 asistencí. V play off nejslavnější ligy světa dosud nestartoval. „Doufám, že v příští sezóně dostanu víc příležitostí,“ uzavírá Oleksiak.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -