- Reklama -

Kanadský obránce Travis Hamonic poprvé v NHL mění dres

- Reklama -

Od začátku své kariéry v National Hockey League v roce 2010 byl Travis Hamonic spojený s americkým klubem New York Islanders, to teď ale přestává platit. Během víkendového draftu byl urostlý obránce vyměněn do Calgary.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsem opravdu nadšený. Mám před sebou úžasnou příležitost,“ sdělil Hamonic. „Když jsme se s manželkou vzbudili a pustili si zprávy, nemohli jsme tomu zpočátku uvěřit. Po prvotním překvapení jsme byli oba nadšení, že jdeme do Calgary. Nadšení ale není ještě to správné slovo pro vyjádření dané situace, byli jsme z toho úplně u vytržení.“
Šestadvacetiletý zadák míří do kanadského týmu za právo výběru v 1. a 2. kole draftu 2018 a volbu ve 2. kole v roce 2019. Flames získali od Islanders volbou ve 4. kole draftu 2019 nebo 2020. Hamonic doplní defenzivní jádro týmu, které v současnosti tvoří Mark Giordano, TJ Brodie a Dougie Hamilton.
„Byl jsem šťastný i kvůli tomu, že si s nimi budu moci zahrát. Myslím si, že tito borci patří k nejlepším obráncům v lize. Když všichni tři hrají v jednom týmu, a vy máte možnost se k nim připojit, tak je to pro mě něco opravdu vzrušujícího,“ řekl rodák ze St. Malo, kanadská provincie Manitoba. „Vyrůstal jsem na farmě, takže to pro mě bude v Calgary úžasné.“
Islanders si jej vybrali ve druhém kole draftu v roce 2008 z celkové 53. pozice a nikdy této volby nelitovali. Do dnešního dne nastoupil za Ostrovany v 444 zápasech základní části (26+120) a sedmnácti duelech play off (1+3).
Hamonic je houževnatý obránce s pravým držením hole, který pobírá čtyři miliony ročně a je pod smlouvou ještě na další tři roky. „Určitě je to hráč, kterého jsme měli v hledáčku již delší dobu,“ komentoval příchod nové akvizice generální manažer klubu Brad Treliving.
„Je to hokejový pravák a my věříme, že do našeho týmu dobře zapadne. Teprve až trenéři zjistí, kam přesně, ale dlouho jsme o tom diskutovali a myslím si, že bychom ho mohli využít stejně jako Brodieho. Travis umí rozehrávat, je to charakterní hráč, umí se do hry pořádně zakousnout. Určitě se bude do našeho týmu dobře hodit a bude velkým přínosem.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -