- Reklama -

Kane je maratónskou hvězdou. Bodoval podvacáté v řadě

- Reklama -

23 kanadských bodů posbíraných v listopadových zápasech vyneslo Patricku Kaneovi titul nejlepšího hráče měsíce, chicagský útočník ale dokázal mnohem víc. Body si připisuje bez přestávky už od 17. října a nepřestal s tím ani v prosinci. Když se gólově prosadil ve včerejším utkání s Minnesotou, protáhl svoji šňůru už na dvacet utkání.
V tomto směru drží Kane už od soboty ligový rekord  mezi hokejisty narozenými ve Spojených státech. Pokud se mu podaří bodovat i příště, vyrovná klubový rekord Bobbyho Hulla dosažený v sezóně 1971-72. Dvacetkrát v řadě dokázal naposledy rozhojnit své statistiky Sidney Crosby na podzim 2010 (jeho série se tehdy zastavila na 25 utkáních). Absolutně nejlepší výkon v dějinách NHL drží Wayne Gretzky ze sezóny 1983-84, když za Edmonton bodoval 51krát po sobě.
„Když se zamyslím nad tím, že jsem nejlepším z Američanů, je to ohromné. Nebudu vám lhát o svých pocitech, je to něco úžasného,“ nemá důvod být skromný 27letý křídelník.
Trenéra Jestřábů Joela Quennevillea těší, že povedený listopad v podání jeho svěřence se odrazil i do výkonů celého mužstva. Obhájci titulu už jsou zpět v postavení zaručující účast v play off, v Centrální divizi jim patří třetí příčka.
„Patrick byl ohromný. On byl jedním z důvodů, proč máme za sebou efektivní trip po kluzištích soupeřů a vydařený měsíc. Dodává našemu mužstvu energii,“ tvrdí kouč Blackhawks.
V listopadové bilanci Patricka Kanea nejvíce vyniká zápas s Edmontonem z 8. 11., v němž zaznamenal gól a tři asistence. V dalších sedmi případech zaznamenal po dvou bodech. Z osmi branek, které rodák z Buffala vstřelil, byly dvě vítězné.
Mezi největší hvězdy uplynulého měsíce byli kromě Kanea zařazeni ještě washingtonský brankář Braden Holtby a útočník Colorada Matt Duchene.
Holtby proměnil devět ze svých jedenácti startů ve výhry, průměr přitom udržel pod dvougólovou hranicí a úspěšnost zákroků měl 92,7 procenta. Sedmi vítězstvími v řadě na konci měsíce si vytvořil nový osobní rekord, v zápase s Edmontonem díky 33 zásahům poprvé v sezóně udržel čisté konto.
Duchene byl s jedenácti góly nejlepším střelcem měsíce padajícího listí, s přičtením devíti asistencí to v kanadském bodování stačilo na druhé místo za Kanem. Ze čtrnácti startů vyšel naprázdno pouze třikrát, třikrát ovšem také zaznamenal po třech bodech. V utkáních s Calgary a oběma týmy z Pennsylvánie rozvlnil dvakrát síť.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -