- Reklama -

Kane odskočil Voráčkovi, v divoké přestřelce však Chicago na Vancouver nestačilo

- Reklama -

Se zajímavým nápadem přišlo vedení Vancouveru Canucks. Klub pozval otce hráčů, aby si s mužstvem zaletěli užít zápas v Chicagu. A byla z toho unikátní noc. Synové nachystali tátům v United Centeru opravdu vypjatou nervózní podívanou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Vancouver vedl po druhé třetině už 3:1, nakonec se ale o výsledek strachoval. Chicago zvládlo na konci 58. minuty snížit dvoubrankový náskok hostů a minutu před koncem dokonce srovnalo. Daniel Sedin nakonec přeci strhl vedení na stranu Canucks, když v prodloužení rozhodl svou druhou trefou v utkání o výhře 5:4 pro Vancouver.
„Myslím, že jsme hráli dobře,“ řekl autor vítězné branky, který skóroval jedinou střelou prodloužení. „Ve třetí třetině se vrátili do hry, nicméně my jsme se drželi herního plánu po celých šedesát minut, a to se nám v závěru vyplatilo. Myslím tak, že máme dva body.“
Patrick Kane vyhlásil nedávno útok na titul v produktivitě. Chce prý posbírat maximum bodů, co bude schopen a rád by se po sezóně našel na první příčce kanadského bodování. Letos se mu daří a ve středu potvrdil svou formu třemi body. Jelikož byl na prvním místě s 59 body spolu s Tylerem Seguinem a Jakubem Voráčkem, ve středu oběma konkurentům pořádně odskočil.
Český hokejista Jakub Voráček bohužel neprožívá dobré období. Dva body (0+2) si připsal naposledy 19. ledna proti New Yorku Islanders, od té doby boduje buď jednou nebo vůbec. Ve čtyřech posledních odehraných duelech si připsal jedinou asistenci. Kane, který bodoval v posledních čtyřech utkáních šestkrát, toho dokonale využil.

Proti Vancouveru otevíral v úvodu druhé třetiny skóre se štěstím, když posílal puk spoluhráči, ale bránící soupeř si ho srazil do vlastní sítě. Později asistoval ještě u obou závěrečných branek Brandona Saada a Mariána Hossy. Oba góly padly v době, kdy hráli domácí v šesti lidech bez brankáře! Kane se tak mohl radovat aspoň z jednoho bodu za remízu po základní hrací době, který takto pro svůj tým pomohl vybojovat.
„Samozřejmě jsme s naší hrou dnes nebyli moc spokojení, nicméně bylo hezké najít způsob, jak dostat utkání aspoň do prodloužení,“ ocenil za domácí Duncan Keith, jenž nastřeloval puk do mlýnici před bránou před třetí brankou Blackhawks. „Víme, že jsme pro všechny tvrdý tým, pokud jsme přimáčknutí ke zdi, ale nikdy nechceme dosahovat bodů takhle.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -