- Reklama -

Kane plus sedm dalších. Winnipeg dohodl maxivýměnu s Buffalem

- Reklama -

Evander Kane už nemusí řešit, v čem přijde na příští zápas Winnipegu. Místo toho bude muset nastudovat „dress code“ platící v Buffalu. Jets před pár hodinami nabídli kanadského útočníka spolu s obráncem Zachem Bogosianem a brankářem Jasonem Kasdorfem Šavlím za zadáka Tylera Myerse, útočníka Drewa Stafforda, mladé forvardy Joela Armiu a Brendana Lemieuxe a právo výběru v prvním kole letošního draftu.
V případě poslední položky je nutné upřesnit, že se jedná o nejnižší z voleb, kterou Sabres budou mít k dispozici. Kromě svého výběru (z něhož může být, vzhledem k jejich umístění v tabulce, klidně štítek s pořadovým číslem jedna) totiž vlastní ještě původní volby NY Islanders (získanou v rámci předloňského trejdu Thomase Vaneka) a St. Louis (od února 2014, kdy vyměnili Ryana Millera).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Od roku 2009, kdy ho předchůdci dnešních Tryskáčů – Atlanta Thrashers – draftovali ze čtvrtého místa, stihl Kane odehrát v NHL 361 zápasů. Zaznamenal v nich 109 branek a 113 asistencí. V Buffalu jsou srozuměni s tím, že v této sezóně už si vancouverský rodák bilanci nevylepší, protože ho čeká operace ramena, po níž bude čtyři až šest měsíců odpočívat.
Bogosian byl také draftován velice brzy, jen o rok dříve než jeho spoluhráč, za Thrashers a Jets už tedy absolvoval 393 startů. V aktuální sezóně vynechal na přelomu roků čtrnáct utkání kvůli zranění v dolní části těla, jinak patřil ke stálicím sestavy Tryskáčů. Na ledě tráví v průměru víc jak 22 minut za večer.

Jeho protějšek Myers byl s průměrným herním časem 25:03 jednoznačně nejvytěžovanějším hokejistou Buffala. Je stejný ročník jako Bogosian, v draftu 2008 přišel na řadu jen o chvíli později, ale Sabres ho nechali ještě jednu sezónu v juniorce. K dnešnímu dni má tedy ve slavné soutěži odehráno 365 zápasů s bilancí 45+106.
Z hlediska finančních závazků je výměna zadáků téměř rovnocenná. Bogosian má smlouvu ještě na pět let s průměrným příjmem 5,143 miliónu dolarů. Myersovi vyprší kontrakt o rok dříve, z platového stropu ubírá 5,5 mil. dolarů, ale na rozdíl od Bogosiana má jeho mzda v příštích letech sestupnou tendenci.
Stafford je z celé skupiny nejzkušenější, ve slavné soutěži kroutí devátou sezónu. Rovněž on je po celou dobu věrný klubu, který ho mezi elitu přivedl. Dvanáctý muž draftu 2004 na jaře loňského roku pokořil hranici 500 zápasů v základní části, k dnešnímu dni nasbíral 322 kanadských bodů.

- Reklama -

Další finanční srovnání: Kaneova smlouva vyprší v létě 2018, v každé z příštích tří sezón se hráčův účet rozroste o šest miliónů. Stafford se stane volným agentem bez omezení už za pár měsíců.
Zbylí aktéři směny na svoji šanci v NHL zatím čekají. Finský křídelník Armia nastoupil za Sabres k premiéře před Vánocemi, zbylý čas tráví na farmě. Loni draftovaný Lemieux zůstává v Barrie Colts (OHL) zatím bez profesionální smlouvy, stejně je na tom Kasdorf (Jets si ho vybrali v roce 2011 v šestém kole) v univerzitní soutěži NCAA.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -