- Reklama -

Kane vyhrál tři bitky v zápase, ale šťastnější byl nakonec jeho sok

- Reklama -

Zatímco ostatní se soustředili na vytváření gólových příležitostí a střílení branek, kterých v úterním zápase National Hockey League mezi Buffalem a Floridou padlo celkem jedenáct, dva hráči si vystačili sami pro sebe.
Domácí forvard Evander Kane a obránce Panthers Alex Petrovic se stihli v utkání celkem třikrát poprat! A možná by to stihli i vícekrát, kdyby rozhodčím nedošla trpělivost a oba kohouty nevyloučili ze zápasu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


I tak stačili oba borci nasbírat dohromady 58 trestných minut. Ale když se do sebe ve třetí třetině pustili už potřetí, řekli si rozhodčí dost a poslali hráče osm minut před koncem do sprch.
Všechno začalo ve druhé třetině, kdy Kane tvrdě najel do Petrovice u zadního mantinelu. Oba hráči se pak sekli hokejkou a už to jelo. Tehdy ještě ani jeden z nich na ledě neskončil, ale navrch měl Kane.
První bitka se odehrála za stavu 1:4 pro Floridu. „Chtěl jsem fanoušky dostat znovu do varu a třeba i vyhecovat ostatní k tomu, abychom ještě se zápasem něco udělali,“ tvrdil po zápase útočník Buffala.


Po osmi minutách se do Petrovice pustil znovu. Tentokrát dotíral před brankou, což se urostlému bekovi Panterů nelíbilo, chytil Kanea za dres a natlačil jej k mantinelu. Jenže tam Kane svou přesnou levačkou  rychle kontroval a poslal Petrovice k ledu. A potom k nadšení publika ukázal na ruce dva prsty na počest druhé výhry.
Nutno ale dodat, že ani druhá vítězná bitka domácí hráče za stavu 2:5 nevyburcovala. „Myslel jsem, že na domácím stadionu budeme mít tak nějak pevnější mentalitu. Ale chybělo nám trochu víc odhodlání,“ litoval Kane.
Toho mohlo alespoň těšit, že vyhrál i třetí pěstní souboj ve třetí třetině. Tentokrát si to oba borci kompletně vychutnali, když se shozenými rukavicemi proti sobě nastoupili jako v ringu.

- Reklama -

Videa můžete zhlédnout zde:


Petrovic i tentokrát dostal naloženo a opouštěl led s krvavým šrámem na obličeji, nicméně morálním vítězem byl nakonec on. Kromě toho, že jeho tým vyhrál (7:4), tak on sám si připsal ještě takzvaný „hattrick Gordie Howea“. Vedle účasti v bitce totiž v zápase i skóroval a ještě na jeden gól přihrál. Kane sice také skóroval, ale jeho gól týmu moc nepomohl.
„Nejdůležitější bylo, že jsme si odvezli dva body. Obvykle nemám v plánu přijet na zápas a třikrát se v něm poprat, ale prostě se to tak semlelo. Ale také jsem vstřelil gól a na další přihrál. A zapsal jsem si Hattrick Gordie Howea, takže nemohu být za své vystoupení v zápase šťastnější,“ prohlásil po zápase Petrovic.
Aby se v jednom zápase NHL dva hráči poprali mezi sebou hned třikrát, to se stalo naposledy před čtrnácti lety! 10. ledna 2002 se o to postaral proslulý bitkař Bob Probert z Chicaga, kterému se tehdy třikrát statečně postavil do cesty Jody Shelley z Columbusu.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -