- Reklama -

Kane vzkazuje McDavidovi: není důvod spěchat

- Reklama -

Když si Patrick Kane letos v únoru zlomil klíční kost, musel vydržet bezfb-chicago hokeje sedm týdnů. Po návratu do sestavy přispěl k vítěznému tažení Chicaga za Stanleyovým pohárem 23 body a jen kvůli nižšímu počtu vstřelených branek skončil ve statistikách play off druhým za finálovým soupeřem Tylerem Johnsonem. V této sezóně útočník Blackhawks kanadské bodování NHL vede.
Connor McDavid na tom byl po prvním měsíci stejně, pokud jde o nováčkovské statistiky, než mu sebral korunu Kaneův spoluhráč Artemij Panarin. Edmontonský mladík se určitě propadne ještě níž, protože ho zlomená klíční kost také vyřadí na nějakou dobu ze hry. Včera tedy na vzájemný souboj jedniček draftu 2007 a 2015 nedošlo, ale Kane ještě před ním poskytl McDavidovi několik doporučení.
„Myslím, že moje rada by zněla asi takto: udělej všechno, jak je potřeba, ale na druhou stranu, nepospíchej nazpátek,“ říká americký reprezentant. „Jsem si ale jistý, že dostává rady od každého, jak se uzdravit pořádně a zároveň rychle, takže do věci nebudu mluvit, protože si toho vyslechl určitě dost.“
McDavid v prvních dvou startech své premiérové sezóny v NHL nebodoval, ale následně nasbíral dvanáct bodů z devíti utkání. Naposledy se objevil na ledě 3. listopadu v zápase s Philadelphií, v němž po kolizi s Brandonem Manningem nekontrolovaně narazil do mantinelu. Hned následující den podstoupil operaci.
„Já byl v trochu jiné situaci, protože jsem se snažil dostat nazpět před play off,“ připomíná chicagský forvard. „On má více času, aby se ujistil, že všechno je v pořádku. Nemusí nikam spěchat.“
V brzký návrat talentovaného Kanaďana ale doufají všichni v lize, bez ohledu na to, že tím při vzájemných soubojích vzroste síla Oilers. Ani Patrick Kane není výjimkou.
„Hodně jsem ho sledoval v televizi. Bylo by zábavné nastoupit proti němu. Vždycky je skvělé, když se můžete postavit proti těmhle mladíkům, kteří jsou v NHL noví, abyste zjistili, co dokážou. Je nešťastné, co se mu stalo, protože z něho bude výjimečný hráč po dlouhou dobu,“ předpovídá McDavidovi zářnou budoucnost hvězda Jestřábů. „Dá se to říci už podle toho, jak dokáže využívat své rychlosti a kontrolovat puk. Když je na ledě, dějí se věci. Není moc takových kluků, co umí takhle hrát, a on se bude postupem času ještě lepšit. Doufejme, že se rychle uzdraví.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -