- Reklama -

Kanonáda ve Vegas. Devils po deseti letech nasázeli soupeři osm branek

- Reklama -

Bylo to pro Ďábly z New Jersey důležité vítězství, které jim zajistilo posun na pozici zajišťující první divokou kartu ve Východní konferenci. T-Mobile Arena v Las Vegas viděla celkem jedenáct branek, většina diváků ale důvod k radosti neměla. Hosté totiž smázli Zlaté Rytíře v poměru 8:3.
Gólman Keith Kinkaid se pod výhru podepsal devětatřiceti úspěšnými zákroky, Blake Coleman dvakrát skóroval. Michael Grabner si v devátém utkání od výměny z Rangers připsal svůj první bod, Taylor Hall vstřelil svůj osmý gól za posledních jedenáct utkání.
Devils zvítězili potřetí z posledních čtyř duelů a dostali se o bod před Columbus. Na Philadelphii, která momentálně drží třetí příčku v Metropolitní divizi, ztrácejí Ďáblové také jeden bod.
„Bylo fajn dnes dostat tolik puků do sítě. V posledních týdnech jsme hráli dobrý hokej, ale často jsme nebyli odměněni góly a výhrami. Dnes se hrálo ve výborném prostředí,“ pochvaloval si kouč John Hynes. „V první třetině ale byli (Vegas) o hodně lepší a my jsme měli štěstí, že jsme do kabin odcházeli s vedením 2:0,“ připomněl pomalejší rozjezd svých svěřenců.
Osmi brankami v jediném zápase si Devils stanovili letošní rekord. Dosavadní maximum činilo sedm branek (výhra 7:5 proti Chicagu z 12. listopadu). Osm gólů navíc nasázeli svému soupeři po téměř deseti letech. Naposledy se jim to povedlo při výhře 8:5 nad rivaly z Rangers 12. prosince 2008.


„Čím důležitější zápas hrajeme, tím toho víc předvedeme,“ myslí si gólman Keith Kinkaid, jenž má v posledních deseti duelech, které odchytal, výborné statistiky. Od 13. února vyhrál osm z deseti zápasů, při průměru inkasovaných branek 2,36 a úspěšnosti zásahů 92,8%. „Byly to těžké zápasy, na ledě silných soupeřů. Ale my se držíme toho, co nám funguje, a víme, co je třeba dělat,“ ohlíží se zpátky Kinkaid.
„Uvědomujeme si, jak na tom v tabulce jsme. Je dobré, že máme svůj osud ve svých rukách. Pokud budeme nadále vyhrávat, do play-off se dostaneme,“ dodal brankář. „S tímhle obdobím roku je spojena spousta emocí. Nesmíme se tím ale nechat unést,“ upozorňuje své svěřence kouč John Hynes.
Foto/Photo by: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -