- Reklama -

Kapitánem Kanady na Světovém poháru bude Crosby

- Reklama -

Kanadské hokejisty povede na Světovém poháru za úspěchem jako kapitán útočník Pittsburghu Penguins Sidney Crosby. Jeho asistenty budou útočník Chicaga Jonathan Toews a obránce Montrealu Shea Weber. Ve čtvrtek to oznámili představitelé kanadského hokejového svazu Hockey Canada.
„Sid, Toews a Weber jsou fantastičtí hráči. Oni znají mě a já zase je. Už vědí, co je čeká. V nejdůležitějších okamžicích zápasu předvádí svůj nejlepší hokej a tím se zásadně liší od mnoha dalších hráčů,“ řekl hlavní kouč Kanady Mike Babcock.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Devětadvacetiletý Crosby je výjimečný hráč, který se výjimečně zapisuje do hokejové historie. Od roku 2015 je centr Tučňáků členem tzv. Triple Gold Clubu, což znamená, že má na svém kontě všechny nejdůležitější hokejové trofeje.


Sidney Crosby:

- Reklama -
  • Draftován v roce 2005 jako jednička Pittsburghem.
  • Dvě zlata ze ZOH – 2010, 2014.
  • Vítěz Stanley Cupu ze sezóny 2008-09 a 2015-16 (Pittsburgh).
  • Zlato z mistrovství světa 2015.
  • Dvě medaile z juniorských světových šampionátů – 2004 (stříbro), 2005 (zlato).

Crosby dvakrát vyhrál Stanley Cup a olympiádu, ve své sbírce úspěchů má i zlato z mistrovství světa. Nejzajímavější je, že při všech těchto triumfech byl kapitánem týmu. Rodák z Cole Harbour kromě toho vyhrál i juniorské mistrovství světa.
Na mezinárodní scéně už nemá moc co dokázat. K absolutní dokonalosti mu chybí jen vítězství na Světovém poháru, což se mu může brzy povést. Prestižní turnaj se uskuteční od 17. září do 1. října v Torontu.
„Je to pro mě něco výjimečného. Jsem nadšený z příležitosti reprezentovat Kanadu,“ sdělil Sidney Crosby. „Vždycky když na sebe obléknu dres národního týmu, cítím velkou odpovědnost a hrdost, takže chci pokaždé vyhrát.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -