- Reklama -

Kapitáni nominovali. Jágr se poslal mezi nahrávače

- Reklama -

V nedělním turnaji při All-Star Game se spolu utkají čtyři divizní výběry, ale při sobotních dovednostních soutěžích budou o body usilovat pouze dvě mužstva sestavená z hokejistů reprezentujících stejnou konferenci. Rozřadit hráče na jednotlivá „stanoviště“ byl společný úkol pro kapitány, tedy Jaromíra Jágra s Johnem Tavaresem na straně východu a Patricka Kanea s Johnem Scottem za Západní konferenci. Koho vybrali?
1) Bridgestone NHL Fastest Skater
Na každé straně se účastní čtyři hráči, pojedou se tedy čtyři jízdy. Začíná se na modré čáře uprostřed směrem k bližšímu zadnímu mantinelu, podél hrazení na druhou polovinu a poté znovu prostředkem nazpět. Vítěz každé získá bod (v případě remízy po půl bodu), absolutně nejrychlejší bruslař zajistí svému týmu ještě bod navíc. Pokud někdo překoná rekord Mikea Gartnera (13,386 s), získá další bod.
Východní konference: Dylan Larkin (Detroit), Brandon Saad (Columbus), Erik Karlsson (Ottawa), Kris Letang (Pittsburgh)
Západní konference: Roman Josi (Nashville), Matt Duchene (Colorado), Taylor Hall (Edmonton), Dustin Byfuglien (Winnipeg)
2) Honda NHL Breakaway Challenge
Na každé straně se účastní tři hráči v poli a jeden brankář. Každý z exekutorů má dva pokusy. Neplatí klasická pravidla pro samostatné nájezdy, hokejisté můžou v útočném pásmu i za bránu. Hodnotí se styl a kreativita. O vítězi rozhodne hlasování fanoušků prostřednictvím Twitteru, uděluje se pouze jeden bod tomu nejlepšímu.
Východní konference: Brandon Saad (Columbus), Jevgenij Kuzněcov (Washington) P.K. Subban (Montreal); Cory Schneider (New Jersey)
Západní konference: James Neal (Nashville), Matt Duchene (Colorado), Brent Burns (San Jose); Jonathan Quick (Los Angeles)
3) DraftKings NHL Accuracy Shooting
Soutěž v přesnosti střelby. Na každé straně se účastní čtyři hráči, další dva fungují  jako nahrávači u zadního mantinelu. Z prostoru na vrcholku mezikruží musí střelci zasáhnout čtyři terče umístěné v rozích branky. Každý z týmů je na jedné polovině, kterému z hráčů se podaří sestřelit všechny terče dřív, získává bod. Bod navíc pro svůj tým dostane hokejista, který čtyři terče zasáhl nejrychleji.
Východní konference: John Tavares  (NY Islanders, Patrice Bergeron (Boston), Claude Giroux (Philadelphia), Jevgenij Malkin (Pittsburgh); nahrávači Jaromír Jágr (Florida), Nicklas Bäckström (Washington)
Západní konference: Patrick Kane (Chicago), Joe Pavelski (San Jose), Corey Perry (Anaheim), Jamie Benn (Dallas); nahrávači Drew Doughty (Los Angeles), Vladimir Tarasenko (St. Louis)
4) Gatorade NHL Skills Challenge Relay
Přihrávky, střely z první, slalom s pukem mezi kužely, kontrola puku mezi dalšími puky, střelba brankáře – to všechno obnáší týmová soutěž zručnosti. Z každého mužstva ji absolvuje čtrnáct mužů v poli a dva gólmani. Hraje se dvoukolově, vítěz každého kola má bod, tým s celkově nejrychlejším časem ještě jeden bod navíc.
Východní konference:
Střelba z první: Aaron Ekblad, Erik Karlsson, Steven Stamkos, Ryan McDonagh, Leo Komarov, Ryan O’Reilly
Nahrávači: Patrice Bergeron, Jaromír Jágr, Nicklas Bäckström, Jevgenij Kuzněcov
Kontrola puku: Justin Faulk, Kris Letang
Slalom: Claude Giroux, Dylan Larkin
Střelba brankářů: Braden Holtby, Ben Bishop
Západní konference:
Střelba z první: Shea Weber, Drew Doughty, Corey Perry, Mark Giordano, James Neal, Vladimir Tarasenko
Nahrávači: Taylor Hall, Matt Duchene, Daniel Sedin, Jamie Benn
Kontrola puku: Johnny Gaudreau, Roman Josi
Slalom: Patrick Kane, Tyler Seguin
Střelba brankářů: Pekka Rinne, Devan Dubnyk
5) AMP Energy NHL Hardest Shot
Nejtvrdší střela, není co dodávat. Po čtyřech soutěžících z každého mužstva, každý má dva pokusy. Vítěz každého duelu bere bod (počítá se lepší z obou výkonů), celkový vítěz dostane další bod.
Východní konference: Aaron Ekblad (Florida), Jevgenij Malkin (Pittsburgh), Steven Stamkos (Tampa Bay), P.K. Subban (Montreal)
Západní konference: Dustin Byfuglien (Winnipeg), Tyler Seguin (Dallas), John Scott, Shea Weber (Nashville)
6) Discover NHL Shootout
Vskutku týmová soutěž v samostatných nájezdech podle pravidel NHL, zúčastní se skoro každý s výjimkou jednoho brankáře. Hráči se rozdělí do tří skupin po šesti, během dvou minut musí své nájezdy provést celé družstvo. Každý hokejista má přitom na svůj pokus deset sekund. Za dosažený gól je bod, v případě prémiového puku (první a třetí hráč) body dva.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -