- Reklama -

Kariéru Mariána Hossy zabrzdí onemocnění, vynechá celou sezónu

- Reklama -

Příští sezóna NHL se bude muset obejít bez jedné z největších hvězd slovenského hokeje. Marián Hossa se už delší dobu potýká s kožním onemocněním, které vyžaduje pečlivější péči a proto se rozhodl dát si od hokeje na čas pauzu. Klub Chicago Blackhawks absenci svého útočníka potvrdil v oficiálním prohlášení.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je to pro nás extrémně složitá situace, protože všichni víme, jak velká osobnost a hráč Marián Hossa je… soutěživý, oddaný, skromný,“ vyjmenoval generální manažer Blackhawks Stan Bowman.
„V posledních letech hrál klíčovou roli u našich úspěchů a jeho absence bude nezměrnou ztrátou. Jeho spoluhráči a trenéři věděli, s čím se musí potýkat, přesto si nikdy nestěžoval a nevynechával zápasy. Naše organizace mu bude i nadále poskytovat jakoukoliv podporu, kterou pro své uzdravení bude potřebovat,“ doplnil.
Hossa se potýkal s nepříjemnými alergickými kožními reakcemi na hokejovou výstroj a podstupoval léčbu u různých specialistů. Nezabírala ale dostatečně, takže nejlepší bude pro hráče si na nějaký čas od hokeje odpočinout.
„Vzhledem k dramatické podobě léčby a klesající účinnosti léků rozhodně podporujeme jeho rozhodnutí vynechat sezónu 2017-18. Je to vhodný postup pro to, abychom jej udrželi v dobré zdravotní kondici,“ prohlásil klubový lékař Dr. Michael Terry.

„Ačkoliv jsem zklamán, že nebudu moci hrát, musím brát v úvahu závažnost mého onemocnění a to, jak léčba ovlivní můj život na ledě i mimo něj. Posledních pár let jsem byl pod dohledem klubových lékařů Blackhawks kvůli vážné kožní chorobě. Ta se však nelepšila a objevily se i další vedlejší příznaky. Proto bude lepší, když v následující sezóně nebudu hrát,“ řekl včera novinářům Hossa a dodal, že má v plánu se za rok k hokeji vrátit.
„Pokud bych měl pocit, že už nemůžu bruslit a držet krok s mladými kluky, nutilo by mě to k zamyšlení, zda má smysl někomu jinému zabírat místo. Ale pořád myslím, že mám týmu co přinést a to v různých oblastech,“ pokračoval osmatřicetiletý útočník.
„Chicago Blackhawks včetně majitele, prezidenta, Stana Bowmana a mého agenta Riche Wintera podporují mé rozhodnutí a chtěl bych poděkovat spoluhráčům a úžasným fanouškům za pochopení,“ dodal Hossa.
V dresu Chicaga Hossa třikrát slavil Stanley Cup (2010, 2013, 2015) a v klubu má platnou smlouvu ještě na další čtyři roky. Jeho kariéra v NHL se prozatím zastavuje na 1,134 bodech (525 gólů a 609 asistencí) v 1,309 zápasech. Dalších 205 utkání odehrál v play off a nasbíral 149 bodů (52 gólů a 97 asistencí). Kromě Chicaga si vyzkoušel i dresy Ottawy, Atlanty, Pittsburghu a Detroitu.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -