- Reklama -

Karlsson je natěšený na Světový pohár a vychvaluje nový systém turnaje

- Reklama -

Je sice závěr srpna, ale Erik Karlsson s několika dalšími spoluhráči z Ottawy už na ledě pilují přípravu na novou sezónu. Než začne NHL, čekají jej totiž ještě reprezentační povinnosti. Za pár dní oblékne dres Švédska na prestižním Světovém poháru, kde elitní obránce z nejslavnější hokejové ligy nemůže chybět. Už o víkendu by měl dorazit do Švédska a tvrdě trénovat na bedlivě sledovanou akci, která začne v Torontu 17. září.
„Jsem super nadšený. Bude to zábava. Byli jsme ve Švédsku před několika týdny, abychom se potkali s kluky a zažili pár společných mítinků. Bylo fajn se zase po čase vidět. Nikdy nezapomenete na ten pocit, když hrajete za národní tým. Je to jedna z nejlepších věcí, co můžete zažít,“ vykládá Karlsson, jenž bude jedním z klíčových hráčů švédské defenzívy.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Každý soupeř ve skupině bude hodně dobrý. Není tam nikdo, koho bude snadné porazit. Stačí se podívat na soupisky. Některé týmy třeba podle jmen vypadají lépe, když se zamyslíte, co někteří borci už v kariéře dokázali, ale každý tým má šanci vyhrát. Je to turnaj a v tom se může stát cokoliv. Není to jako v sérii play off. Stačí mít špatný den a hned bude následovat rychlý konec,“ myslí si obránce, jenž už pomohl Švédsku ke stříbrným medailím na olympiádě v Soči 2014.
Pro letošek ale musel upravit svoje obvyklé tréninkové plány, protože normálně by se připravoval až na říjnový začátek NHL.
„Budeme hrát náš první zápas už na začátku září, takže je třeba být připraven dříve než normálně a nechat nohy zase pořádně zvyknout na led. Naneštěstí nám dost času z přípravy zabere i tělocvična, ale bude to pro dobro věci. Ono hodně věcí bude jinak než obvykle, ale změny jsou občas fajn. Bude to dobré léto,“ těší se Karlsson na brzký tréninkový dril.
„Právě teď se cítím skvěle a myslím, že jsem svoje léto správně využil. Bude to dlouhý rok, ve kterém se odehraje řada těžkých hokejových zápasů, ale už vím, jak svoje tělo připravit na 82 zápasů a nějaké navíc tak, abych mohl podávat ty nejlepší výkony, jakých jsem schopen. Jsem připraven na tuto sezónu a na to čelit všem výzvám, které mohou nastat,“ vykládá odhodlaně.
Šestadvacetiletému rodákovi z Landsbro se líbí nový formát Světového poháru, ve kterém jsou evropští hokejisté mimo Švédsko, Finsko, Rusko a Česko zařazeni do týmu Evropy i nově vzniklý tým Severní Ameriky, kde budou hrát Kanaďané a Američané mladší 23 let.
„Myslím, že je to dobrý nápad. Pokud jste ze země, která nesbírá úspěchy na velkých turnajích, může být zábava hrát za tým jako Evropa, ačkoliv nehrajete za svou vlastní zemi. A co se týče toho druhého týmu – dostat se do reprezentace Kanady je pořádně těžké, takže je dobře, když mladší kluci dostanou příležitost se takové akce zúčastnit v jiném týmu. Pomůže jim to v hokejovém vývoji a to pak udělá lepší i celou NHL.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -