- Reklama -

Karlsson se Subbanem opět ve hře o Norris Trophy, doplňuje je Doughty

- Reklama -

Dva vítězové z dřívějška a jeden zatím neúspěšný finalista. Na Norrisovu trofej za sezónu 2014-15 byli navrženi Drew Doughty z Los Angeles a dva obránci, kteří změřili síly v úvodním kole play off – ottawský Erik Karlsson a montrealský P.K. Subban.
Karlsson získal ocenění v roce 2012, Subban o rok později, Doughty na svoji šanci zatím čeká. Stejně jako jeho konkurenti je ale ve finálové trojici podruhé, před pěti roky skončil v hlasování hokejových novinářů na třetím místě.
NHL: OCT 19 Wild at Kings
Co mají všichni ještě společného? Jsou nejvytěžovanějšími muži svých týmů, Doughty s celkovým časem 2377:40 minut dokonce vévodí ligovým statistikám (Karlsson je třetí, Subban čtvrtý). V základní části odehráli kompletní porci 82 utkání.
Karlsson je potřetí během čtyř sezón nejproduktivnějším zadákem NHL, letos mu k zisku tohoto titulu stačilo 66 bodů. 21 jich posbíral za své přesné střely, více puků poslal do sítě pouze arizonský Oliver Ekman-Larsson. Třicet bodů zaznamenal při přesilovkách.
NHL: MAR 01 Maple Leafs at Canadiens
Subban si letos vytvořil nové osobní rekordy 15 branek, 45 asistencí a také 60 bodů. Z kandidátů na Norrisovu trofej má nejlepší plus/mínus statistiky, 21 kladných bodů ho řadí na deváté místo mezi beky. 25letý rodák z Toronta dirigoval nejméně propustnou obranu soutěže, Canadiens v základní části inkasovali pouze 189krát.
Doughty zastupuje vyznavače tradičnějšího defenzivního stylu, z jeho 46 kanadských bodů má podobu gólů pouze sedm. Oficiální stránky NHL připomínají jeho vedení v některých nově zavedených specializovaných statistikách, např. v hodnocení pobytu na ledě při střelách (počítá se obdobně jako +/-, ovšem pouze za rovnovážného počtu hokejistů pět na pět), kde má Doughty 410 bodů k dobru.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -