- Reklama -

Karlssonův návrat po operaci je nejistý. Obranu Sens doplní Oduya

- Reklama -

Obránce Johnny Oduya podepsal s Ottawou jednoletou smlouvu na jeden milión dolarů, dalších 1,25 miliónu si může vydělat na bonusech. Bonusy se týkají odehraných zápasů, času stráveného na ledě a případného Stanley Cupu. Loňskou sezónu strávil zkušený bek v Dallasu a v Chicagu, dohromady nasbíral v 52 zápasech 9 bodů (2+7).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Senátoři jeho příchodem zacelí mezeru po Marcu Methotovi, kterého si v rozšiřovacím draftu vybrali Zlatí Rytíři z Las Vegas. Odtud byl pak Methot vyměněn do Dallasu. Generální manažer Ottawy Pierre Dorion potvrdil, že Oduya může být potenciální náhradou právě za Methota a měl by se stát parťákem do obranné dvojice k Eriku Karlssonovi. Zatím jde ale jen o předběžný předpoklad.
„Johnny doplní náš mix jako někdo, kdo může hrát směrem dopředu i dozadu,“ věří Dorion. „Má zkušenosti, to se nám líbí. Měl by dobře zapadnout do našeho systému. Je možnou alternativou jako partner ke Karlssonovi, může ale nastupovat i vedle ostatních obránců.“
Nejlepší hráč Ottawy Erik Karlsson absolvoval 14. června operaci přetržené šlachy v levém chodidle. Podle Doriona je zatím nejasné, zda stihne v září začátek přípravného kempu. Původní odhad návratu týmového lídra byly čtyři měsíce, což je do začátku října.
„Doufáme, že stihne začátek ročníku, ale na druhou stranu se taky musíme chránit, protože dobrý začátek nás může nastartovat do velmi dobré sezóny. Taky proto to děláme,“ dodává GM Ottawy.

Oduya je národností Švéd. S Karrlsonem si zahrál za Tři korunky na olympijských hrách v Soči 2014. Dorion se radši s Karlssonem poradil, zda má Oduyu podepsat. „Jen pro jistotu, jestli jsou přátelé,“ vysvětlil. Vztahy mají určitě dobré. Dokonce společně provozují ve Stockholmu kavárnu.
Jestliže sestavu Sens posílí pětatřicetiletý Oduya, je to komplikace hlavně pro dvacetiletého obránce Thomase Chabota. Dorion ale nechává vše otevřené. „V kempu se může stát cokoli. Je tu šance, že si podržíme osm obránců. Ale může jich být taky jen sedm.“
Karlssona a Oduyu doplní Dion Phaneuf, Cody Ceci, Mark Borowiecki, Chris Wideman a Fredrik Claesson. Oduya bude patřit k těm zkušenějším, s Chicagem vyhrál v letech 2013 a 2015 Stanley Cup. V roce 2015 podepsal dvouletou smlouvu s Dallasem, na konci tohoto období se ale stěhoval zpět do Chicaga. Vytrejdován byl letos 28. února.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -