- Reklama -

Kassian přinese energii, Sjomin šikovné ruce, věří v Montrealu

- Reklama -

Brendan Gallagher (na snímku) neumí jen hokej. Jako kluk hrál vedle populární zimní hry také baseball a tak si v létě tuto hru občas rád připomene. Před pár dny se tudíž objevil ve Vancouveru na turnaji softballu, který je baseballu velmi příbuzný. Útočník Montrealu rád podpořil akci, jejíž výtěžek šel na dětskou nemocnici a současně odpověděl novinářům na několik otázek.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ti se hlavně zajímali, jak se těší na spolupráci s novými spoluhráči Zackem Kassianem, jenž přišel do Montrealu při výměně za Brandona Prusta, a vytříbeným hračičkou Alexandrem Sjominem, který byl podepsán jako volný hráč.
„Zack je urostlý hokejista. Je šikovný a vysoký, může hrát s kýmkoli ve vyšších i nižších formacích v sestavě. Těšíme se na jeho příchod a doufáme, že přinese energii a bude hrát hokej, který hrát dovede. Těším se na spolupráci s ním,“ vyjádřil se Gallagher.
Větší nejistota panuje ohledně Alexandra Sjomina. Ruský borec hrál výborně hlavně po boku Alexandra Ovečkina, od té doby ale výkonnostně klesá. V Montrealu věří, že nyní znovu ožije.
„Sjomin je chlap, před kterým se ostatní týmy musí mít na pozoru,“ řekl Gallagher. „Je nebezpečný v každém okamžiku, kdy se objeví na ledě. Nepotřebuje moc prostoru ani času, aby poslal puk do sítě. Jsou to dva chlapi, se kterými si určitě rád zahraju a mohu se od nich něco naučit.“

Také trenér Michel Therrien se zúčastnil letního golfového turnaje, v jeho případě v Terrebonneu. Také on čelil otázkám hlavně na Alexandra Sjomina. Probudit tápajícího Rusa považuje za výzvu.
„Je výzvou pro každého trenéra dostat z každého hráče maximum. Z Maxe Paciorettyho chci dostat to nejlepší. Z P.K. Subbana také. Stejné je to s Gallagherem, Galchenyukem. Jiné to nebude ani se Sjominem. Odpracovat to musí hráči, ale pro trenéra je to vždycky výzva,“ řekl kouč Habs.
Sjomin prý oblékne dres s číslem 13, který tu naposledy nosil Mike Cammalleri. Kassian by měl dostat osmičku. Therrien ho vidí jako mladého hráče s velkým potenciálem.
„Má parametry, umí bruslit s pukem,“ řekl kouč na adresu čtyřiadvacetiletého hráče. „Hraje fyzicky. Jako trenér se taky z něj pokusím dostat maximum, aby posunul svou hru na nejvyšší možnou úroveň.“
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -