- Reklama -

Kassian vyslal Tkachukovi jasný vzkaz: Udělám to klidně znovu

- Reklama -

Zack Kassian z Edmontonu se za své chování k útočníkovi Flames Matthewu Takchukovi, jež bylo ligou ohodnoceno dvouzápasovou suspendací, nemíní nikterak omlouvat. Místo toho hrozí odvetou.
„Udělal bych to znovu,“ odpověděl Kassian reportérům, kteří se jej ptali, zda by po trestu konal jinak. „Už od dob, co jsem byl malý chlapec, jsem uměl ubránit sebe i spoluhráče. Pokud budu na ledě, nikdo takové věci (jako Tkachuk) dělat nebude. Podle mě to byly dva nebezpečné hity.“



Tkachuk uštědřil Kassianovi během bitvy o Albertu z 11. ledna dva drsné bodyčeky, přičemž po druhém z nich forvard Oilers ztratil trpělivost a doslova popadl Tkachuka za límec a tvrdě s ním uhodil o ledovou plochu (video ZDE). Za svůj zkrat byl Oddělením hráčské bezpečnosti NHL potrestán stopkou na dvě utkání.
„Jsem velký chlap a líbí se mi hokej velkých chlapů. Pokud ale budete hrát takovýto hokej, musíte být jednou za čas připraveni na to, že přijde odezva. Nepláču nad jeho hity. Je to hokej a hokej je tvrdá hra,“ pokračoval 28letý Kanaďan.
„Myslím si ale, že (hity) přišly ze slepého úhlu. Platí také, že i já jsem takové bodyčeky rozdával a taky jsem se stal jejich obětí, ale dvakrát je více než dost. Když si hrajete s ohněm, nakonec se popálíte. On si zahrával se špatnou osobou a nemyslím si, že si uvědomuje, že jsme v jedné divizi a já mám skvělou paměť,“ zakončil Kassian povídání neskrývanou výhružkou.
Hlavní kouč Olejářů Dave Tippett názor svého svěřence sdílí.
„Ty hity se mi nelíbily. Věřím, že každý, kdo se v tomto sportu pohybuje delší dobu, ví, že se jedná o predátorské hity. On (Kassian) se s nimi ale vyrovnal po svém. Suspendaci bereme a jdeme dál,“ vyjádřil se k situaci také lodivod olejářské střídačky.
Kassian bude týmu k dispozici znovu 29. ledna, kdy se Edmonton shodou náhod opět střetne s Calgary.

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -