- Reklama -

Kat Švédů Birner popsal klíč k úspěchu. Hvězdy to nejsou

- Reklama -

Čeští hokejisté slavili v pondělí na mistrovství světa v Moskvě a Petrohradu své třetí vítězství. Po výhrách nad Ruskem (3:0) a Lotyšskem (4:3sn) porazili Švédsko 4:2. Nejlepším hráčem v českém dresu byl vyhlášen křídelník Michal Birner, který se dvěma brankami velkou měrou podílel na obratu skóre z nepříznivého stavu 0:2.
„Všechno pramenilo z pohybu a z toho, že jsme hráli hodně času u nich v pásmu. Ten tým je z toho pak unavený a dělá chyby, z čehož pramenily naše góly,“ popsal Birner klíč k úspěchu v rozhovoru s reportérem ČRo Petrem Kadeřábkem.


Nepřehlédněte:


„Naše čtvrtá lajna měla dneska strašně moc šancí, ti kluci odvedli fantastickou práci. Vybojovali také hodně faulů. Nemáme tady žádné hvězdy světového formátu – samozřejmě, máme tady Plekyho (Plekance, pozn. NHLnews), Červuse (Červenku, pozn. NHLnews), ale i oni se snaží hrát týmově. To pak strhne i ostatní a to je naše jediná šance, jak tady uspět,“ pokračoval 30letý slávistický odchovanec.
Čechy nyní čekají ve skupině ještě čtyři zápasy a to převážně proti papírově slabším soupeřům. Birner však varuje před jejich podceněním. „V dnešním hokeji už nejsou žádní slabší soupeři. Týmy, jako je Lotyšsko, Dánsko nebo Norsko, mají skvělé hokejisty, takže to nebude nic jednoduchého. I Rusové měli namále, když hráli s Kazachstánem. Bude to pořád těžké,“ dodal litoměřický rodák.
Birnerova slova po utkání se Švédskem zachytil reportér ČRo Petr Kadeřábek:

V duelu se Švédy zaujal i výkon gólmana Pavla Francouze, který si mohl do statistik zapsat gól. To se na mistrovství světa ještě žádnému brankáři nepodařilo. Při výhozu puku při power play Seveřanů ale Francouz těsně minul soupeřovu prázdnou bránu.
„Otevřel se tam prostor, dostal jsem ten puk do lapačky, tak jsem si říkal, že to zkusím vyhodit co nejdál a třeba i na branku. Bohužel to šlo ale vedle,“ litoval po zápase 25letý strážce české svatyně.
Rozhovor redaktorů ČRo s Pavlem Francouzem:

Svěřenci kouče Vladimíra Vůjtka nyní vedou skupinu A o dva body před domácím Ruskem a mohou si užít dva volné dny. Další boj o lepší postavení v tabulce svedou s Norskem ve čtvrtek odpoledne (rozpis TV přenosů naleznete zde).

ANKETA NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -