- Reklama -

Kauza Kovalčuk se zamotává

- Reklama -

Generálního manažera New Jersey Raye Shera už musí unavovat dotazy zámořských novinářů týkající se hokejové budoucnosti Ilji Kovalčuka. Vše odstartovalo poté, co se ruský útočník před několika týdny nechal slyšet, že vážně uvažuje o návratu do NHL, přičemž spekulace na toto téma se v průběhu času neustále mění.
„Je na něm, aby nám dal vědět, kde chce hrát,“ uvedl Shero v rozhovoru pro nhl.com. „Nemohu obvolávat všechny týmy a zjišťovat jejich zájem. To by byla naprostá ztráta času. Musí nám říct, kde si přeje hrát a v případě, že to nebude náš tým, můžeme se domluvit na jeho odchodu, pokud to bude pro Devils výhodné.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Před sedmi lety podepsal Kovalčuk s New Jersey patnáctiletý kontrakt za 100 milionů dolarů. V roce 2013 se ale čtyřiatřicetiletý kanonýr rozhodl opustit National Hockey League a od té doby hraje v Kontinentální hokejové lize za Petrohrad.
„New Jersey na něj vlastní práva, takže by neměl být problém, aby za ně od příští sezóny nastupoval. Pokud ale bude chtít hrát za někoho jiného, technicky vzato to budou muset schválit všechny kluby NHL,“ uvedl hokejový expert televizní stanice Sportsnet Elliott Friedman.
Ve věci návratu Kovalčuka do zámoří existují pochybnosti o tom, zda si to rodák z Tveru v současnosti vůbec přeje. Kovalčuk údajně změnil názor a nyní chce zůstat v Petrohradě, což by mu poskytlo šanci zabojovat o účast na olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu.
„Jednáme o nové smlouvě. Teď chce zůstat v Petrohradu.“ Jedná se o vyjádření šéfa klubu Alexandra Medveděva, které zveřejnil na svém Twitteru ruský novinář Slava Malamud. To samozřejmě nezůstalo bez odezvy.
„Tento týden se objevily zprávy o tom, že Ilja Kovalčuk by měl zůstat v KHL a nevrátí se do Severní Ameriky. Podle informací od skautů to tak ale není. Kovalčuk má stále velký zájem o působení v NHL v příští sezóně,“ kontroval kanadský odborník Elliott Friedman.
„Nepřekvapilo by mě, pokud by o něj projevili zájem lidé, kteří se s ním dobře znají z dob jeho účinkování v NHL. Mám na mysli třeba Petera DeBoera ze San Jose nebo Martina Brodeura ze St. Louis, možná se Sherovi ozve Lou Lamoriello z Toronta,“ uzavírá Friedman.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -