- Reklama -

Každý den se budu snažit být lepším hokejistou, říká jednička draftu Hischier

- Reklama -

Útočník Nico Hischier se díky zástupcům New Jersey Devils stal prvním Švýcarem v historii NHL, jenž byl na draftu zvolen z pozice číslo jedna. Osmnáctiletý talent moc dobře ví, že místo na soupisce v příští sezoně jisté nemá. Své umění aktuálně předvádí na pětidenním rozvojovém kempu Ďáblů.
„Po draftu bylo příjemné navštívit New Jersey a se všemi se potkat, ale teď jsem šťastnější, že se účastním rozvojového kempu a chodím na led, trénuji a hraju hokej. Hodlám si z tohohle týdne odnést co nejvíc. Trenéři nám poradili pár zajímavých věcí. Budu tvrdě pracovat každý den a každý den se budu snažit být lepším hokejistou,“ tvrdí odhodlaně Hischier.
„Od konce sezony jsem teprve popáté na ledě. Na prvních letních trénincích je to pokaždé stejně těžké. Nohy vás moc neposlouchají. Musíte pokračovat v tvrdé práci, nemůžete se vymlouvat na nohy. Nedívám se na kemp jako na něco ohromného. Jsem tu proto, abych se bavil a odnesl si z něho co nejvíc,“ dodává Hischier.
Rodák ze švýcarského Natersu byl vyhlášen nováčkem roku Canadian Hockey League, zastřešující organizace, pod níž spadají tři juniorské ligy – Western Hockey League (WHL), Ontario Hockey League (OHL) a Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hischier nastupoval v dresu Halifaxu Mooseheads v posledně jmenované soutěži, kde v 57 startech posbíral 86 bodů (38+48).
Před ročníkem 2017-2018 jsou před Hischierem tři varianty – buď se prosadí do prvního týmu Devils, anebo se vrátí zpátky do Halifaxu, případně rodné země. Farma v AHL se ho netýká.
„Trenérský tým řekl, že abyste se stali profíkem, nesmíte přijít na trénink s tím, že ho považujete jen za ‚trénink‘. Musíte vyjet na led proto, abyste se stali lepším hráčem. Musíte vědět, co uděláte, a ne jen podstupovat dril a nepřemýšlet o tom, co vám ve hře může pomoci,“ vysvětluje svůj přístup Hischier.
Střední útočník uhranul organizaci New Jersey svým přístupem a vášní pro hru. Zejména to bylo vidět na posledním juniorském mistrovství světa hráčů do 20 let, kde své konto zvýraznil sedmi body (4+3) v pouhých pěti duelech.
Jednička, dvojka a trojka draftu 2017, zleva: Nico Hischier, v zeleném dresu Dallas Stars Miro Heiskanen (zvolen z třetí pozice) a Nolan Patrick, vybraný zástupci Philadelphie

„Mnoho lidí odkazuje na jeho úsilí z juniorského šampionátu, ale podobné nadšení ukazoval v Halifaxu po celý rok stejně jako ve Švýcarsku na mezinárodní scéně,“ uvedl ředitel amatérského scoutingu Devils Paul Castron.
„Jeho nadšení, úsilí a osobnost jsou nakažlivé. Ať už na ledě, tak i mimo něj. Pochopitelně se bude muset vypořádat s určitými překážkami. Nebude to jednoduché, jelikož se jedná o nejtěžší ligu na světě, ale on se tomu přiučí,“ nepochybuje Castron.
Hischierova popularita ve Švýcarsku mezitím roste.
„Doma jsem se dočkal pozitivních ohlasů. Předtím, než jsem se vydal do New Jersey, jsem se účastnil party a byla to zábava. Moje vesnice je poměrně malá a užil jsem si v ní spoustu zábavy. Obdržel jsem švýcarské hodinky,“ uzavírá jednička draftu 2017.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -