- Reklama -

Kazí jim průměr, popichuje Voráček Jágra před vzájemným soubojem

- Reklama -

Nejlepší český hráč současnosti proti nejslavnějšímu krajánkovi v dějinách hokeje. Jakub Voráček vs Jaromír Jágr. Nejbližší program NHL nabídne hned dvě měření kladenských odchovanců a bývalých spoluhráčů z Philadelphie. V sobotu hostí Panteři Letce, v pondělí se role obrátí.
Voráček má soupeře dobře nastudovaného. „Jejich tým má velkou kvalitu, vloni bojovali o play off. Je to hodně mladý tým s hodně veterány,“ říká o mužstvu Floridy letošní vítěz Zlaté hokejky.
V základní sestavě Panthers najdeme dvanáct hokejistů s ročníkem narození 1990 a vyšším, ale také pět hráčů, kteří mají v dokladech uvedený letopočet začínající sedmičkou. Nejstarším mužem nejen v klubu, ale i v celé lize je samozřejmě Jaromír Jágr.
„Když máš v týmu hráče, kterému je skoro padesát, tak ten průměr se ti trochu zkazí,“ dělá si Voráček legraci z kamaráda v rozhovoru pro Radiožurnál.
Ten výjimečně nevrací stejnou mincí, v odpovědi na otázku týkající se šancí Panterů na postup do nadstavbové části sezóny zůstane tentokrát vážný.
„Udělat play off je velice obtížné, zvláště v naší konferenci, kde je o dva týmy víc. Podaří se to pouze osmi ze šestnácti a jsou tu opravdu kvalitní mužstva, kterým se to nepovedlo loni, jako třeba Boston a Philadelphia,“ uvědomuje si 43letý veterán, že sobotní soupeř má v novém ročníku také co napravovat.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -