- Reklama -

Kdy se vrátí Jágr? Česká legenda by mohla naskočit do nedělního utkání

- Reklama -

V zápase proti Minnesota Wild přišla jak pohroma pro fanoušky Calgary Flames, tak i pro skupinu zvanou Travelling Jagrs. Pětačtyřicetiletý matador Jaromír Jágr ze zápasu nuceně odstoupil pro zranění v dolní části těla (pravděpodobně třísel) a brzy byl umístěn na listinu zraněných hráčů.
Dobré zprávy? Jágr by mohl být připraven na nedělní zápas proti Washington Capitals.
„Dnes jsem se sešel s doktory a Jagsem a zdá se, že jde všechno velmi dobře,“ nechal se slyšet trenér Glen Gulutzan. „Myslíme, že to bude trvat zhruba týden a bude zpět,“ dodává.
Je potřeba mít na paměti, že Jágr, který podepsal smlouvu až 4. října, nebyl přítomen na přípravném kempu mužstva a byl extrémně soustředěný na svůj první zápas proti Los Angeles Kings, do kterého naskočil 11. října.
Mohl tento uspěchaný start vést k Jágrovu zranění?
„O tom můžeme spekulovat,“ tvrdí Gulutzan. Všechno co vím je, že když se podíváte na jeho kariéru, nikdy příliš nechyběl. Opravdu na sebe tlačí, aby měl natrénováno a byl připraven. Ale je dobře, že máme v týmu chlapa, který v lize odehrál spoustu zápasů a ví v jaké fázi se nachází.“
„Má výhodu v tom, že perfektně zná svoje tělo a ví, kdy si dát pauzu,“ říká trenér Calgary.
Celkem si české legenda připsala dvě asistence během pěti utkání. Na ledě strávila v průměru 11 minut a 33 sekund a 2 minuty 22 sekund při přesilových hrách.
Zatím není úplně jasné, jak se Jágr zranil a odehrál pouze 3 minuty a 49 sekund. Na branku soupeře dokázal v onom utkání vyslat jednu střelu během čtyř střídání.
„Podle mě byl přesně tam, kde chtěl být. Cítil se dobře po fyzické stránce a byl spokojen s načasováním a těmihle věcmi,“ prozradil Gulutzan.
Zranění přišlo v nevhodnou chvíly, právě když se začala tvořit chemie v prvním útoku, kde Jágr nastupoval s mladíky Gaudreauem a Monahanem.
„Myslím si, že jsme předvedli nějaké dobré věci,“ říká Johnny Gaudreau. „Samozřejmě jde o velmi šikovného hráče. Velmi jsem si užíval, když jsme spolu hráli pár zápasů. Teď se vracíme zpět k rotaci,“ prozradil.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -