- Reklama -

Kdybyste mi řekli, že si NHL zahraju ve Stockholmu, vysmál bych se vám, tvrdí Landeskog o zápasech ve Švédsku

- Reklama -

NHL se na podzim po šesti letech vrátí na starý kontinent. Ve Stockholmu se 10. a 11. listopadu v hale Globen odehrají dva duely mezi Ottawou Senators a Coloradem Avalanche. Pozici kapitánů u obou týmů zastávají Švédi, na straně kanadského celku Erik Karlsson, u denverského mužstva Gabriel Landeskog. Dohromady si domácí příznivci budou moci vychutnat umění sedmi hráčů narozených v zemi Tre kronor.
Jádro defenzivy Senátorů tvoří skandinávská síla, vedle Karlssona v ní nastupují Johny Oduya, Fredrik Claesson a Andreas Englund.
Rovněž Landeskog se v kabině Lavin dorozumí švédštinou. Popovídat si může s Carlem Söderbergem a Antonem Lindholmem.
Ve švédské metropoli se z výše uvedených hokejistů narodili čtyři – Landeskog, Claesson, Oduya a Englund.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Vyrůstal jsem deset patnáct minut od centra. Kdybyste mi někdy řekli, že si zahraju NHL ve Stockholmu, vysmál bych se vám. Bude to nezapomenutelný víkend,“ věří lídr Avalanche.
Po finále Evropské ligy, ve kterém se v květnu ve Friends Arena představili fotbalisté Ajaxu Amsterdam proti Manchesteru United (anglický klub zvítězil 2:0), přivítá švédská metropole v tomto roce už druhou unikátní sportovní akci.
Landeskog se s Claessonem znají zhruba od dvanácti nebo třinácti let a za ta léta si vybudovali pevné přátelství. Kromě místa narození je pojí fakt, že Landeskog přišel na svět 23. listopadu 1992, pouhý den před Claessonem.
„Dodnes jsme si blízcí. Pravidelně spolu mluvíme. Užijeme si to, bude to zábavný týden. Jsem nadšený,“ okomentoval jednu z hlavních událostí nadcházející sezony Landeskog.
„Je to jeden z mých nejlepších kamarádů, bude divné vidět ho nastupovat v Globenu, ale bude to zábava,“ tvrdí o souboji proti Landeskogovi Claesson.
Ottawa s Coloradem se mezi sebou výjimečně střetnou ve Stockholmu
Embed from Getty Images
Podle něho jde o ojedinělou příležitost pro švédské hokejisty na soupisce obou celků, jak si zahrát před domácím publikem.
„Je to pro nás skvělé. Mé babičky mě nikdy neviděly naživo v NHL, jsou příliš staré na to, aby letěly do Severní Ameriky, takže teď můžou jít a zhlédnout zápasy doma a po nich se setkáme a zajdeme na večeři. Podle mě je to skvělé pro švédský mládežnický hokej, jelikož děti uvidí úroveň, na jaké se hraje, a jak těžké je do ligy se dostat. Každý si něco najde,“ zhodnocuje pozitiva dvojzápasu Claesson.
Hala Globen, oficiálním názvem Ericsson Globe, se svého otevření dočkala v únoru 1989. V letech 1996 a 2004 se v ní odehrála utkání Světového poháru, představili se v ní i hudební hvězdy typu Guns N‘ Roses, U2 nebo Metalliky. V její bezprostřední blízkosti se nachází fotbalový stadion Tele2 Arena. Do této části Stockholmu se dá pohodlně dostat metrem.
Hala Globen je charakteristická jedinečným tvarem připomínajícím, jak už název sám napovídá, zeměkouli
Embed from Getty Images
Landeskog se v Globenu představil už jako dítě.
„Konaly se tam zápasy o zlato v mládežnických turnajích. Hrát před zraky mé rodiny, přátel a rodného města bude úžasné. Na druhé straně je bezvadný i fakt, že svým spoluhráčům ukážu, odkud pocházím. V Severní Americe už jsem většinu jejich rodných měst viděl,“ tvrdí Landeskog.
Jeho kamarád Claesson nepochybuje o tom, že švédští fanoušci přispějí k zážitku vytvořením jedinečné atmosféry.
„Ve Švédsku se hodně zpívá. Nevím, jestli mají přichystané nějaké pokřiky pro Ottawu nebo Colorado, ale myslím, že budou velmi hlasití a že to bude velmi dobré,“ uzavírá Claesson.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -