- Reklama -

Když ani jednička draftu netáhne…

- Reklama -

V Barrie Colts v juniorské OHL byl obránce Aaron Ekblad zvyklý na čtyřtisícové návštěvy. Když se mu při letošním draftu NHL otevřely nové obzory, těšil se na čtyř- až pětinásobně vyšší čísla. To by si ho ovšem nesměla vybrat Florida.
V sobotu při domácí premiéře to relativně ještě šlo, na utkání s New Jersey si našlo cestu přes jedenáct tisíc diváků. U pondělního zápasu s Ottawou ale oficiálně oznámená návštěva činila už jen 7 311 lidí. Nejslabší zájem fanoušků v historii organizace. A pohled do hlediště navíc dokazoval, že část vstupenek sice možná byla zaplacena, ale zůstala nevyužita.


V ligovém almanachu najdeme u domácího stánku Panterů BB&T Center údaj o kapacitě 19 250 míst. V Sunrise ale už v roce 2010 zredukovali počet sedadel pro hokejová představení na sedmnáct tisíc. Před letošní sezónou uzavřeli další sekce v horních patrech, takže do arény se nyní vejde 15 720 příznivců nejrychlejší kolektivní hry na světě. Průměrná loňská návštěvnost byla 14 525 diváků.
Důvody, proč lidé nechodí? Jeden z nich je zřejmý, podprůměrné výkony týmu. V předešlé sezóně skončili Panthers předposlední jak v celkové tabulce, tak v žebříčku sestaveném podle počtu vstřelených branek. Letos na své výkony navazují v podobném duchu – po třech odehraných utkáních mají na kontě jeden bod a tři góly.
V pondělí se Senátory nedali žádný. Zápas skončil fotbalovým výsledkem 0:1.

Příští zápas v TV: NY Rangers – NY Islanders, út/st 14. října, 1:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -